Tietoa tutkimuksista

17.3.2020: Puhelinpalvelumme on ruuhkautunut koronatiedustelujen vuoksi. 
>> Lue Usein kysytyt kysymykset koronaviruksesta (HUSLAB ja HUS Kuvantaminen)​
 

Yleistä neuvontaa koronavirukseen liittyen: 

 
 
 
Huom! Koronavirusepidemian takia potilasta avustavien saattajien määrä on rajoitettu korkeintaan yhteen. Tämä voi poiketa aikaisemmin saamastasi ohjeistuksesta.
 
___________________________________________________________________
 

Tietoa tutkimuksia

Radiologiassa tutkitaan ihmisen kehoa kuvantamistutkimusten avulla. Kuvantamistutkimuksia käytetään diagnoosin määrittämiseen ja hoitavan lääkärin hoitopäätöksen tueksi. Keuhkojen, luuston ja hampaiden röntgenkuvaukset ovat tavallisimpia kuvantamistutkimuksia.

Kliininen fysiologia tutkii ihmisen kehon elintoimintoja ja niiden häiriöitä. Kliinisessä fysiologiassa tutkitaan keuhkojen ja sydämen sekä ruokatorven toimintaa erilaisten mittausten avulla, joko lyhytaikaisena tutkimuksena tai pitkäaikaisrekisteröinteinä.
 
Isotooppilääketieteessä tehdään luuston ja eri elinten toiminnallisia kuvantamistutkimuksia radioaktiivisten isotooppien avulla. Lisäksi radioaktiivisia isotooppeja käytetään sairauksien, kuten kilpirauhassyövän hoidossa.
  
Kliininen neurofysiologia tutkii keskus- ja ääreishermoston sekä lihaksiston toimintaa ja sen häiriöitä pääosin sähköisin mittauksin. Tyypillisimpiä tutkimuksia ovat aivojen sähköisen toiminnan mittaus elektroenkefalografia (EEG) sekä hermojen ja lihasten toimintatutkimus elektroneuromyografia (ENMG). Lisäksi kliininen neurologia tutkii unenaikaisia hengityshäiriöitä sekä muita unihäiriöitä ja päiväväsymysoireita. 

Tervetuloa Tutkimukseen tulijan taloon!
 
Terveyskylän Tutkimukseen tulijan talo tarjoaa tukea ja ajantasaista tietoa laboratorio- ja kuvantamistutkimuksista. Sivuston sisältö on terveydenhuollon ammattilaisten tuottamaa ja ylläpitämää. www.tutkimukseen.fi
 

 Videot

 

​HUS Kuvantamisen Youtube-kanavalta löydät tutkimuksiin liittyviä videoitamme.

Videossa on tekstitykset suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.​
 

>> Katso videoita