Siirry pääsisältöön

Vastasyntyneiden teho-osasto Saari

Asiasanat:
  • teho-osasto
  • vastasyntynyt
  • keskonen

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Naistenklinikka
Haartmaninkatu 2, 3. krs
Helsinki

Postiosoite

PL 140
HUS 00029
Avoinna ympäri vuorokauden.

Naistenklinikalla sijaitsevalla Vastasyntyneiden teho-osasto Saarella hoidamme tehohoitoa tarvitsevia keskosia ja täysiaikaisena syntyneitä vauvoja.

Vastasyntyneiden teho-osasto Saari

Osastollamme on ympärivuorokautinen valmius tehohoitoa tarvitsevien vastasyntyneiden vastaanottamiseen. Yleisimmät syyt hoitoon ovat keskosuus, hengitysvaikeudet, infektiot, synnytyskomplikaatiot, epämuodostumat, vastasyntyneen neurologinen oireilu ja äidin sairaudesta johtuvat vastasyntyneen ongelmat. 

Lapsen tehohoitoon joutuminen tulee usein yllätyksenä. Varhaisen vuorovaikutuksen ja vanhemmuuden tukeminen on ensiarvoisen tärkeää vastasyntyneiden tehohoidossa. Tuemme ja ohjaamme teitä voimavarojenne mukaan osallistumaan lapsenne hoitoon heti alusta lähtien. 

Osastollamme on pääsääntöisesti vapaat vierailuajat. 
 
Tehohoitovaiheen jälkeen potilaamme siirtyvät jatkohoitoon kotipaikkansa lähisairaalaan, useimmiten Jorvin sairaalan vastasyntyneiden osastolle L2. 

Lastentalo.fi – Keskosena kotiin ,

Terveyskylä.fi

Tietoa keskosen ravitsemuksesta, kehityksestä, sairauksista ja tuesta.

Sairaalat

Uusi lastensairaala

Uusi lastensairaala on Suomen suurin lasten vaativaan erikoissairaanhoitoon keskittynyt sairaala. Hoidamme potilaita kaikkialta Suomesta, vastasyntyneistä 15-vuotiaisiin.

Naistenklinikka

Naistenklinikka on naisten ja vastasyntyneiden vaativaan erikoissairaanhoitoon keskittynyt sairaala. Hoidamme Naistenklinikalla myös HUSin alueen vaikeimmat riskiraskaudet ja hyvin ennenaikaiset synnytykset. Olemme HUSin ja samalla Suomen suurin…

Palvelut

Vastasyntyneiden osasto- ja tehohoito

Hoidamme vastasyntyneitä kaikissa HUSin synnytyssairaaloissa.

Palvelut

Marjo Metsäranta

Osastonylilääkäri

Vastasyntyneiden teho-osasto Saari, Naistenklinikka

Elisabet Mäntysalo

Osastonhoitaja

Vastasyntyneiden teho-osasto Saari, Naistenklinikka