Siirry pääsisältöön

Reumatologia

Asiasanat:
  • reumatologia
  • reuma
  • reumasairaudet

Reumatologiassa hoidamme ja diagnosoimme tuki- ja liikuntaelinten, sidekudoksen ja siihen rajoittuvien pehmytosakudosten sairauksia, kiputiloja ja toimintahäiriöitä.

Selkärangan tutkimista reumatologiassa.

Reumatologisiin tautitiloihin kuuluvat mm. monenlaiset nivelten ja selkärangan tulehdukselliset ja kuluman aiheuttamat sairaudet, tuki- ja liikuntaelinten aineenvaihduntahäiriöt sekä eri elinten sidekudoksen, lihasten, luuston ja verisuonten tulehdussairaudet. 

Suomen suurimpaan reumayksikköömme kuuluvat Meilahden kolmiosairaalan, Jorvin ja Peijaksen reumapoliklinikat sekä 3–5-paikkainen reumaosasto. Suurin osa käynneistä tapahtuu poliklinikalla ja päiväsairaalassa. Työskentelemme tiimeissä, joihin kuuluu lääkärin lisäksi mm. reumahoitaja, toimintaterapeutti, kuntoutusohjaaja, sosiaalityöntekijä, fysioterapeutti ja jalkaterapeutti.

Teemme yhteistyötä perusterveydenhuollon kanssa. Lisäksi teemme laaja-alaista tutkimustyötä niin perustutkimuksen kuin kliinisen tutkimuksen alalla.  

Hoidamme

  • nivelreumaa, selkärankareumaa, psoriasikseen ja tulehdukselliseen suolistosairauteen liittyvää niveltulehdusta sekä reaktiivisia niveltulehduksia
  • lasten reumasairauksia aikuisiässä
  • systeemisiä sidekudossairauksia (esim. SLE, systeeminen skleroosi)
  • vaskuliitteja eli verisuonitulehduksia, kuten ohimovaltimon tulehdus
  • harvinaisia reumasairauksia, kuten sekamuotoinen systeeminen reumasairaus ja aikuisen Stillin tauti.

Ei-tulehduksellisten tuki- ja liikuntaelinkipujen ja sairauksien (esim. fibromyalgia) tutkimus ja hoito tapahtuu perusterveydenhuollossa. 
 

Reumatoimintaterapia


Usein kysyttyjä kysymyksiä reumasairauksien hoidosta

Löydät alla olevista usein kysytyistä kysymyksistä tietoa reumasairauksien lähetteistä, ajanvarauksista ja -peruutuksista, vastaanottokäynneistä, omavointilomakkeesta, hoidosta ja voinnista, lääkityksestä, lääkärintodistuksista tai digitaalisista asiointikanavista.

Lähetteisiin liittyvät asiat
Ajanvaraukset ja -peruutukset

Vastaanottokäynti sairaalan poliklinikalla


Omavointilomake

Hoitoon ja vointiin liittyvät asiatLääkitykseen liittyvät asiat


Todistuksiin liittyvät asiatDigitaaliset asiointikanavat


Toimipisteet

Reumatologian poliklinikka, Meilahden kolmiosairaala

Reumatologian poliklinikkamme sijaitsee Meilahden kolmiosairaalassa.

Infektio-, iho- ja reumasairauksien osasto K4B, Kolmiosairaala

Meilahden kolmiosairaalan infektio-, iho- ja reumaosastollamme hoidamme vaikeita tai äkillisiä sairauksia edellä mainituilta aloilta.

Yhteispoliklinikka ja päiväosasto, Peijaksen sairaala

Peijaksen sairaalan yhteispoliklinikalla ja päiväosastolla hoidamme erilaisia sisätauteja.

Yhteispoliklinikka, Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan yhteispoliklinikalla hoidamme keuhkosairauksien, neurologian, yleissisätautien, endokrinologian, kardiologian, gastroenterologian…

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.