Siirry pääsisältöön

Reumatologia

Asiasanat:
  • reumatologia
  • reuma
  • reumasairaudet

Reumatologiassa hoidamme ja diagnosoimme tuki- ja liikuntaelinten, sidekudoksen ja siihen rajoittuvien pehmytosakudosten sairauksia, kiputiloja ja toimintahäiriöitä. 

Selkärangan tutkimista reumatologiassa.

Reumatologisiin tautitiloihin kuuluvat mm. monenlaiset nivelten ja selkärangan tulehdukselliset ja kuluman aiheuttamat sairaudet, tuki- ja liikuntaelinten aineenvaihduntahäiriöt sekä eri elinten sidekudoksen, lihasten, luuston ja verisuonten tulehdussairaudet. 

Suomen suurimpaan reumayksikköömme kuuluvat Meilahden kolmiosairaalan, Jorvin ja Peijaksen reumapoliklinikat sekä 3–5-paikkainen reumaosasto. Suurin osa käynneistä tapahtuu poliklinikalla ja päiväsairaalassa. Työskentelemme tiimeissä, joihin kuuluu lääkärin lisäksi mm. reumahoitaja, toimintaterapeutti, kuntoutusohjaaja, sosiaalityöntekijä, fysioterapeutti ja jalkaterapeutti.

Teemme yhteistyötä perusterveydenhuollon kanssa. Lisäksi teemme laaja-alaista tutkimustyötä niin perustutkimuksen kuin kliinisen tutkimuksen alalla.  

Hoidamme

  • nivelreumaa, selkärankareumaa, psoriasikseen ja tulehdukselliseen suolistosairauteen liittyvää niveltulehdusta sekä reaktiivisia niveltulehduksia
  • lasten reumasairauksia aikuisiässä
  • systeemisiä sidekudossairauksia (esim. SLE, systeeminen skleroosi)
  • vaskuliitteja eli verisuonitulehduksia, kuten ohimovaltimon tulehdus
  • harvinaisia reumasairauksia, kuten sekamuotoinen systeeminen reumasairaus ja aikuisen Stillin tauti.

Ei-tulehduksellisten tuki- ja liikuntaelinkipujen ja sairauksien (esim. fibromyalgia) tutkimus ja hoito tapahtuu perusterveydenhuollossa. 
 


Toimipisteet

Reumatologian poliklinikka, Meilahden kolmiosairaala

Reumatologian poliklinikkamme sijaitsee Meilahden kolmiosairaalassa.

Reumatologian poliklinikka, Raaseporin sairaala

Raaseporin sairaalan reumatologian poliklinikalla keskitymme tulehduksellisesti aktiivisten sekä uusien niveltulehdusten hoitoon.

Reumatologian poliklinikka, Lohjan sairaala

Lohjan sairaalan reumatologian poliklinikalla keskitymme tulehduksellisesti aktiivisten sekä uusien niveltulehdusten hoitoon.

Osasto K4B infektiosairaudet ja reumatologia, Meilahden kolmiosairaala

Meilahden kolmiosairaalan infektiosairauksien ja reumatologian osastollamme hoidamme vaikeita ja äkillisiä infektiosairauksia. Osastolla hoidamme myös…

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.