Siirry pääsisältöön

Hematologia

Asiasanat:
  • hematologia
  • hyytymishäiriöt
  • syöpäsairaudet

Hematologiassa tutkimme ja hoidamme veren sairauksia.

Tutkija näyteputken kanssa.

Sairaus voi kohdistua joko veren soluihin tai veren plasmaan. Muutokset verisolujen määrissä eivät kerro suoraan mistä veritaudista on kyse. Tämän vuoksi teemme perusteellisesti tutkimuksia ja usein otamme myös näytteitä luuytimestä. Tutkimme näytteet veritautien diagnostiikkaan erikoistuneissa laboratorioissa, jotta diagnoosi voidaan asettaa ja hoitoihin päästään nopeasti. Pahanlaatuisten veritautien hoidot ovat kehittyneet viime vuosina merkittävästi ja suuri osa voidaan parantaa joko solunsalpaajahoidoilla tai kantasolujensiirroilla. 

Veren plasman muutokset voivat johtaa häiriöihin veren hyytymisessä. Heikentynyt veren hyytyminen johtaa verenvuototautiin ja vastaavasti liiallinen hyytyminen altistaa verisuonitukoksille. Näiden veren hyytymishäiriöiden diagnostiikka ja hoito vaativat erityisosaamista. Nämä sairaudet voivat myös olla perinnöllisiä, jolloin sukulaisten tutkiminen ja ohjeistaminen ovat tärkeä osa hoitoa.

Olemme Hyytymishäiriöyksikössä erikoistuneet vuoto- ja hyytymishäiriöiden hoitoihin. Antamamme hoito perustuu tutkittuun kansainväliseen tietoon ja suosituksiin. 

Toimipisteet

Hematologian poliklinikka, Syöpäkeskus

Syöpäkeskuksessa sijaitseva hematologian lähetepoliklinikkamme toimii ajanvarauksella.

Osasto 7B hematologia, Meilahden kolmiosairaala

Meilahden kolmiosairaalan osastolla 7B hoidamme pahanlaatuisia veritauteja sairastavia potilaita. Pääosin diagnoosit ovat akuutteja ja kroonisia…

Osasto 7A hematologia, Meilahden kolmiosairaala

Hematologian osasto 7A sijaitsee Meilahden kolmiosairaalassa. Meille hoitoon tulevat potilaat ovat useimmiten akuutisti sairastuneita aikuispotilaita…

Hematologian poliklinikka, Lohjan sairaala

Lohjan sairaalan hematologian poliklinikalla hoidamme rauhallisesti käyttäytyviä lymfoproliferatiivisia ja myeloproliferatiivisia sairauksia.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.