Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUSissa ei ole käytetty laimennettua käsihuuhdetta

HUSissa ei ole käytetty laimennettua käsihuuhdetta

Koronavirustilanteen aiheuttama kysynnän kasvu on johtanut käsihuuhteiden kohdalla siihen, että tuotteiden koostumuksessa ja pakkauksissa on huomattaviakin muutoksia.
 

Tämä uutinen on vastine 27.4.2020 MOT-ohjelmassa esitettyyn väitteeseen, että HUSissa käytössä olevia käsihuuhteita on laimennettu.

HUS Logistiikan tavarantoimittajat ovat ilmoittaneet esimerkiksi seuraavista muutoksista:

  • Tuotteen tuoksu voi poiketa aiemmasta, sillä denaturointiaine on muuttunut.
  • Tuotteen koostumus voi olla nestemäisempää, sillä reseptiä on jouduttu muuttamaan geeliytymisaineen huonon saatavuuden vuoksi.
  • Tuotteessa voi olla kierre-, keinu- tai flippikorkki pumpun sijaan ja dispensopakkauksen pallongin tilalla voi olla korkki.

Toisin kuin 27.4.2020 MOT-ohjelmassa väitettiin, käsihuuhteita ei siis ole esimerkiksi laimennettu, vaan nestemäisempi koostumus on johtunut geeliytymisaineen puuttumisesta ja tuoksu on voinut olla erilainen, koska denaturointiaine on muuttunut.

Käsihuuhteiden tehoaineisiin ei sen sijaan ole valmistajien ja tavarantoimittajien mukaan tullut muutoksia, eli tuotteiden teho on pysynyt muutoksista huolimatta ennallaan. Tuotteiden denaturointi on toteutettu Valviran määräysten mukaisesti.

Saatavuus on nyt hyvä


Väliaikaisten koostumus- ja pakkausmuutoksien avulla valmistajat ovat pyrkineet parantamaan tuotteiden saatavuutta eli toimilla on tähdätty siihen, että HUSissa voidaan edelleen käyttää standardit täyttäviä sopimustoimittajien tuotteita.

Lisäksi HUSissa on ohjeistettu henkilökuntaa säästämään käsihuuhteiden pumppupulloja, jotta niitä voidaan täyttää, koska epidemian alkuvaiheessa käsihuuhdetta oli saatavilla vain kanistereissa. Uudelleenpullotus on tapahtunut asianmukaisella tavalla.

HUSissa on myös valmiudet käsihuuhteiden omavalmistukseen, mutta tätä ei ole tarvinnut tähän mennessä käynnistää.

Nyt käsihuuhteita on hyvin saatavilla, mutta pakkaus- ja koostumusmuutokset jatkuvat toistaiseksi.​

Tulosta
28.4.2020 15:11