Siirry pääsisältöön

Lihavuuskirurgia

Asiasanat:
  • Vatsakeskus
  • lihavuuskirurgia
  • lihavuusleikkaus

Lihavuuden kirurginen hoito (obesitaskirurgia) on osa lihavuuden hoidon kokonaisuutta. Voimme harkita sitä sinulle, jos olet osallistunut painonhallinnan ryhmäohjaukseen.

Hoitaja petaa sänkyä.

Harkitsemme lihavuuden kirurgista leikkausta, jos olet osallistunut painonhallinnan ryhmäohjaukseen oman terveyskeskuksen, työterveyshuollon, yksityisen lääkäriaseman tai erikoissairaanhoidon valvonnassa, eikä se ole tuottanut riittävää tulosta. Kirurginen hoito voi olla sopiva vaihtoehto sinulle myös silloin, jos et ole laihtunut vähintään 5 % lähtöpainosta. 

Arvioimme lihavuusleikkauksen mahdollisuuden asuinpaikastasi riippuen, Meilahden, Jorvin ja Peijaksen sairaaloiden endokrinologian poliklinikoilla sekä Hyvinkään, Lohjan ja osin Porvoon sairaaloiden sisätautien poliklinikoilla. 

Voit lukea lisää lihavuusleikkaukseen valmistautumisesta, itse leikkauksesta sekä elämästä leikkauksen jälkeen painonhallintatalon sivuilta. 

Uudenmaan lihavuuskirurgiset toimenpiteet on keskitetty Jorvin sairaalaan.

Toimipisteet

Kirurgian poliklinikka, Jorvin sairaala

Jorvin kirurgian poliklinikka toimii ajanvarauspoliklinikkana, jonne tullaan lähetteen perusteella kirurgiseen hoidon tarpeen arviointiin tai toimenpiteen…

Endokrinologian poliklinikka, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalassa endokrinologialla poliklinikalla tutkimme, hoidamme ja seuraamme umpieritysrauhasten tauteja sairastavia potilaita.

Osasto K7 (vatsaelinkirurgia), Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan osastolla K7 hoidamme vatsaelinkirurgisia potilaita.