Siirry pääsisältöön

Harvinaiset sairaudet

Tunnistamme ja hoidamme HUSissa harvinaissairauksia.

röntgenhoitaja hymyilee potilaalle

Teemme kansallisesti ja kansainvälisesti yhteistyötä harvinaissairauksien hoidossa. Konsultaatioiden avulla selvitämme sopivia hoito- ja kuntoutusmuotoja ja oireita helpottavia keinoja. Hoidamme harvinaissairauksia usealla eri lääketieteen alalla. Erityisesti silloin, kun sairaus ilmenee monen elimen alueella (esimerkiksi oireyhtymissä, joita monet harvinaissairaudet ovat) voi hoito tapahtua useammassakin yksikössä.

Useat harvinaissairaudet todetaan lapsuudessa, ja suurin osa harvinaissairauksista on geneettisiä ja usein myös perinnöllisiä. 

Harvinaissairaudella tarkoitetaan erilaisia pitkäaikaissairauksia, joita on todettu vain harvoilla. Harvinaisia sairauksia tunnetaan noin 8000. On arvioitu, että noin 300 000 suomalaisella (6 % väestöstä) on jokin harvinainen sairaus, vamma, oireyhtymä tai epämuodostuma.

Harvinaissairaudet.fi ,

Terveyskylä.fi

Terveyskylän Harvinaissairaudet.fi -palvelu tarjoaa monipuolisesti tietoa harvinaisista sairauksista sekä niiden hoidosta. Lisäksi se tarjoaa tukea eri-ikäisille harvinaissairautta sairastaville ja heidän läheisilleen.

Toimipisteet

Harvinaissairauksien yksikkö

HUSin Harvinaissairauksien yksikössä edistämme harvinaissairauksien diagnostiikkaa, seurantaa ja hoitoa.