Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 23.3.2022 12.49

Tutustu kolmen huslaisen matkaan nykyisiin työtehtäviinsä

Asiasanat:
  • kesätyö
  • rekrytointi

HUS on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja rekrytoi tänäkin kesänä runsaasti kesätyöntekijöitä monenlaisiin tehtäviin. Kesätyö on monelle ensimmäinen askel kohti pidempää työuraa. 

Laitoshuoltaja Yasmin Konate

Laitoshuoltaja Yasmin Konate nojaa työvälineeseen ja hymyilee.


HUSista löytyy laaja skaala erilaisia tehtäviä, iästä riippumatta. Tästä hyvänä esimerkkinä on aktiivisuutta arvostava Yasmin Konate, joka aloitti laitoshuollon tehtävissä vain 17-vuotiaana ja on nyt viihtynyt talossa jo neljä vuotta. Hän arvostaa erityisesti työn tuomaa energiaa ja työn kautta eteen osuneita mielenkiintoisia mahdollisuuksia; harvassa hoitotyön ulkopuolisessa työssä pääsee vaikkapa seuraamaan leikkausta alusta loppuun.

"Toimistotyö ei ikinä ollut minulle vaihtoehto: olen ihminen, joka pitää liikkumisesta. Vauhdikas on ehkä parhaiten työtäni kuvaava sana. Päiviin sisältyy paljon kävelemistä ja liikettä – arkiliikunta on todellakin tässä työssä läsnä. Päivittäin tulee helposti 12 000 askelta täyteen ja olen huomannut energiatasojeni nousseen reippaan työtahdin ansiosta. Jos jalat ovat turtuneet päivän päätteeksi, on minulla onnistunut ja kaikkeni antanut olo!

Aloitin HUSissa vain 17-vuotiaana laitoshuollon tehtävissä, joissa olen viihtynyt jo neljä vuotta. Alan koulutus ei aloittaessani ollut vaatimus, mutta olen päässyt suorittamaan sen töiden ohessa. Joustoa on löytynyt hienosti, puolin ja toisin! Tällä hetkellä olen leikkausosastolla töissä; siivoamme ja puhdistamme saleja sekä niistä löytyviä erilaisia koneita, joita käytetään leikkausten aikana. HUSilla tehdään todella mielenkiintoisia asioita ja kalusto on varsin laaja. Työssä vaaditaan tarkkaavaisuutta, sillä leikkaussalissa puhtaustason täytyy olla erittäin korkea.

Arvostan tiimiäni ja eri osastojen tuomia mahdollisuuksia. Meillä on aktiivinen ja menevä työporukka, jonka kanssa tuntuu, ettei ikinä jää yksin. Työympäristö itsessään on myös mielenkiintoinen: olin esimerkiksi kerran seuraamassa sormiamputaatiota. Tämä toi mielekkyyttä työhön, kun näki, mikä merkitys omalla työllä on potilaalle."

Sairaanhoitajaopiskelija Linda Syvälahti, kirurginen vuodeosasto

Sairaanhoitajaopiskelija Linda Syvälahti hymyilee.


HUSista löytyy kesätöitä opintojen eri vaiheisiin. Kolmatta vuotta sairaanhoitajaksi opiskeleva Linda Syvälahti kehuu HUSia joustavaksi ja erinomaisesti opintoja täydentäväksi; käytännöntaidot kehittyvät samaa tahtia teoreettisen osaamisen kanssa.

”Olen käynyt opintoni suurelta osin etänä. Niinpä koen suuren hyödyn siitä, että työni ansiosta olen päässyt tekemään enemmän käytännön töitä: sairaanhoitajan työtä kun ei tyypillisesti voi tehdä etänä. On hienoa päästä kehittämään omia taitojaan käytännössä, samalla kun teoreettinen osaaminen karttuu. Omalla kohdallani on myös mahdollistettu työmäärän mukauttaminen opintojen haastavuuden mukaan. Tunteja on pystynyt tekemään niin, että opinnot saa hoidettua kunnialla kotiin.

HUSissa vastuutani on lisätty sopivasti taitojen karttuessa. Taloon tullessani kyseessä oli ensimmäinen hoitoalan kesätyöni ja aloittaminen tuntui todella jännittävältä. Sain kuitenkin alusta asti kaiken tarvitsemani tuen ja alkuun ei odotettu liikaa. Nyt, kun olen ollut täällä kauemmin, on vastuuta annettu tosi paljon ja olen löytänyt itsevarmuutta omaan tekemiseeni. Erityisesti mieleen ovat jääneet esimerkiksi ensimmäiset kerrat, kun hain potilaan yksin heräämöstä; silloin tuli sellainen vau-tunne, että minuun oikeasti luotetaan.

Kirurgisella vuodeosastolla tehtäviini kuuluu muun muassa lääkkeiden antamista, potilaan tilan kartoittamista ja tarvittavien hoitotoimenpiteiden toteuttamista. Meillä on todella hyvä työyhteisö, joka koostuu eri-ikäisistä hoitajista ja jokaiselta saa omanlaisensa neuvot ja näkökulmat, mikä on makeeta.

Ensi kesän kesätöitä miettiville haluaisin lopuksi sanoa rohkaisevan sanan: Vaikka uutisissa paistava negatiivisuus on todella surullista, ei se ainakaan ole oma kokemukseni sairaalan arjesta - yleisilmapiirimme on todella positiivinen ja töitä tehdään hyvällä mielellä!"

Rekrytoinnin asiantuntija Anni Korjo

Anni Korjo pitää sylissään kannettavaa tietokonetta ja hymyilee.


HUSilta löytyy yli 300 ammattinimikettä. Arkistointisihteerin kesätöistä aloittanut Anni Korjo on viihtynyt HUSissa jo vuodesta 2011. Tehtävien vaihtuminen ja uuden oppiminen ovat olleet avainasemassa mielenkiinnon säilyttämisessä.

”Meiltä löytyy tehtäviä laidasta laitaan; on logistiikkaa, hankintaa ja IT-alan tehtäviä. Kaikki huslaiset eivät ole lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Tiesin jo tänne hakiessani, että isossa talossa tulee olemaan paljon mahdollisuuksia ja olenkin aina onnistunut löytämään uusia haasteita silloin, kun olen niitä kaivannut. Tämä on yksi niistä syistä, joiden vuoksi olen viihtynyt täällä niin kauan.

Ensimmäiseen työhöni kuului arkistoaineiston haku- ja palautustehtävät. Sen jälkeen olen ollut osastosihteerin hommissa käsittelemässä lähetteitä ja ajanvarauksia sekä tekemässä potilasilmoittautumisia. Osastonsihteerin hommista siirryin palvelusuunnittelijaksi ja sieltä osastonsihteereiden esihenkilöksi Meilahden ja Töölön sairaaloiden päivystyksiin ja tehoyksiköihin. Nykyään olen rekrytointiasiantuntijana, eli iso kirjo tehtäviä on tullut kokeiltua.

Mielekkyyttä päiviini tuo uuden oppiminen ja kokemuksen kartuttaminen. Olen aloittanut hommat ruohonjuuritasolta ja koen, että jokainen tehtävä on valmistanut minua seuraavaan ja tukenut urakehitystäni. Innostun uusista asioista ja arvostan työnantajassani erityisesti joustavuutta ja yhdessä tekemisen meininkiä. Täällä on tarjolla todella laaja skaala mielenkiintoisia tehtäviä, jos vain haluaa edetä."
 

Tutustu avoimiin kesätyöpaikkoihin

Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja HUSiin työpaikkana
 

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.