Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Artikkeli Julkaistu 10.1.2024 08.43

HUSin kesätöissä todistetusti viihdytään

Asiasanat:
  • rekry
  • rekrytointi
  • kesätyö

Pohditko hakevasi kesätöihin HUSille? Tutkimuksen valossa se kannattaa, sillä reilusti suurin osa HUSin vuoden 2023 kesätyöntekijöistä suosittelisi kokemusta myös kaverilleen. Aiemmat kesätyöntekijät kehuvat erityisesti Suomen suurimman yliopistosairaalan tarjoamia mahdollisuuksia laajentaa omaa osaamistaan. Lue alta, mihin HUSin kesätyöntekijät ovat olleet erityisen tyytyväisiä!

Hoitohenkilökuntaa

Kesätyö HUSissa laajentaa aiempaa osaamista 

Jos etsit paikkaa, jossa laajentaa omaa osaamistasi, HUS on todellakin sellainen. Suomen suurimpana yliopistosairaalana HUSissa tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme ja toimintaamme. Ura meillä HUSissa pitää sisällään jatkuvaa oppimista monipuolisten työtehtävien ja urapolkujen myötä. Tämän allekirjoittavat myös kesätyöntekijämme: Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien (KT) toteuttamasta kesätyökyselystä selviää, että heistä 88 % kokee kesätyön laajentaneen heidän aiempaa osaamistaan. Aiemmat kesätyöntekijämme kertovat myös, että kesätyö on vahvistanut heidän uravalintaansa ja rohkaissut heitä jatkossa hakeutumaan haastavampiin tehtäviin.

’’Kesätyö vahvisti uravalintaani ja rohkaisee jatkossa hakeutumaan haastavampiin tehtäviin, koska selvisin tästäkin. Itsevarmuus omasta osaamisesta kehittyi huimasti kesän aikana.”

Yhteistyö lähiesihenkilön ja tiimin kanssa toimii hyvin

Työyhteisö on HUSissa se, jota jäädään kaipaamaan eniten kesätyön jälkeen – ja siksi moni palaakin meille, kun opinnot sen sallivat. Kesätyöntekijät ovat kertoneet, että heti ensimmäisestä päivästä lähtien heidät on otettu porukkaan mukaan ja heille ollaan oltu mukavia. Yli 80 % kesätyöntekijöistämme koki yhteistyön lähiesihenkilön kanssa toimivaksi, ja kertoi muun tiimin suhtautuneen heihin myönteisesti. Kesätyöntekijöiden lisäksi myös vakituiset työntekijämme ovat tyytyväisiä lähiesihenkilöön ja työyhteisön ilmapiiriin.

“Työkaverit olivat aivan mahtavia. Paras tiimiyhteishenki, mitä olen koskaan nähnyt. Koskaan ei tarvinnut jännittää, jos jotain piti kysyä.”

Työtehtävät HUSin kesätöissä ovat kiinnostavia ja saat vastuuta 

Meillä työskentelee noin 27 000 huippuammattilaista yli 300 eri ammatissa, ja Suomen johtavana sairaalakokonaisuutena tarjoamme ainutlaatuisia työtehtäviä. Tämä heijastelee myös kesätyöntekijöihimme, sillä heistä yli 80 % kertoi KT:n kesätyötutkimuksessa, että kesätyöhön kuuluneet työtehtävät olivat erityisen kiinnostavia. Reilusti suurin osa koki myös, että saivat kesätyön aikana riittävästi vastuuta.

“Mieleeni jäi myönteisesti annettu vastuu; sai tehdä töitä itsenäisesti omaan tahtiin ja kehittää omaa ammatillista osaamistaan.”

Kesätyöntekijöiden perehdytys paranee HUSissa vuosi vuodelta 

Reilusti suurin osa kesätyöntekijöistämme on tyytyväisiä saamaansa perehdytykseen. Asia ei kuitenkaan aina ole ollut näin, ja siksi pyrimmekin parantamaan perehdytyksen laatua vuosi vuodelta. Kesätyökyselyistä saamamme palautteen ansiosta olemme HUSissa muun muassa lisänneet esihenkilöiden ja perehdyttäjien tietoisuutta kesätyöntekijöiden toiveista perehdytykseen liittyen, ja levittäneet sanaa huslaisten yleisperehdytys-verkkokursseista. Panostus perehdytykseen on kannattanut, sillä kesätyökyselyn tulokset ovat myös tältä osalta parantuneet viime vuodesta! Jatkamme kampanjointia jatkossakin, jotta entistäkin useampi työyhteisömme onnistuisi kesätyöntekijän perehdytyksessä hyvin.

“Perehdytykseen oli varattu riittävästi aikaa. Jokaiselle vastaanotolle oli viikko perehdytystä, jonka jälkeen viikko yksin niin, että oli oma hoitaja konsulttina puhelimen päässä.”

Jutussa viitataan vuosittaiseen KT Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien toteuttamaan kesätyökyselyyn. Tulokset ovat vuodelta 2023.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.