Siirry pääsisältöön

Lasten kliiniset tutkimukset

Uuden lastensairaalan Kliinisen tutkimuksen yksikössä (Clinical Trial Unit, CTU) edistämme lasten ja nuorten terveyttä, lisäämme lasten mahdollisuuksia osallistua lääketutkimuksiin sekä tuotamme tietoa lasten parhaasta mahdollisesta hoidosta. Lisäksi tuemme akateemista tutkimustyötä sekä teemme lääke- tai laitetutkimuksia yhteistyössä yritysten kanssa.

Hoitaja ja vauva

Lapsia koskeva tutkimustyö on haastavaa ja säänneltyä. Tutkimustoiminnassamme potilasturvallisuus on ensisijaisen tärkeää. 

Pyrimme tekemään lapsen sairaalakäynnistä mahdollisimman sujuvan, joten tutkimuskäynti voi sisältyä myös lapsen vastaanottokäyntiin tai sairaalajaksoon. 

Vastaanottotilamme ovat Puistosairaalassa.

Osoite:
Stenbäckinkatu 11
00290 Helsinki

Käynnissä olevat lasten ja nuorten tutkimukset

Teemme Uudessa lastensairaalassa monipuolista tutkimustyötä ja käynnissä olevia tutkimuksia on runsaasti. Lääketutkimusten avulla pyritään kehittämään uusia tehokkaita hoitomuotoja. Lääketutkimus on keino varmistaa lääkkeiden turvallisuus ja teho lapsilla. Lääketieteelliset tutkimukset lisäävät ja tuottavat tietoa lasta koskevissa asioissa.

Uuden lastensairaalan lasten syöpätautien tutkimus on osa hematologisten- ja onkologisten potilaiden parasta mahdollista hoitoa ja tutkimuksia on käynnissä paljon.

Lasten lääketutkimukset

Lasten syöpätutkimukset

Yhteistyötahot

Teemme Uuden lastensairaalan kliinisen tutkimuksen yksikössä tiivistä yhteistyötä kansallisesti ja kansainvälisesti. Osallistuminen tutkimustyöhön mahdollistaa hoidon kannalta merkityksellisen tiedon saannin vaaditussa aikataulussa. Lääkäreidemme yhteistyöverkostot ja yhteistyö eri tutkimusjärjestöjen kanssa takaavat parhaan mahdollisen hoidon sairaalassamme.