Siirry pääsisältöön

Syöpäkeskuksen peruskorjaus

Peruskorjaamme Syöpäkeskuksen matalan rakennusosan vaiheissa vuosien 2020–2025 aikana.

Syöpätautien klinikka

Peruskorjauksessa muutamme talotekniikaltaan vanhentuneen Syöpätautien klinikan matalan osan tiloja vastaamaan nykypäivän erikoissairaanhoidon tarpeita. Huomioimme peruskorjauksessa jo aiemmin korjatut tilat ja tiloihin tehdyt merkittävät investoinnit.

Ensimmäisessä vaiheessa peruskorjaamme rakennuksen matalan osan eteläpäädyn kerrokset 0 ja 1. Rakennustyöt käynnistyivät vuoden 2020 aikana ja arvioitu valmistuminen on vuonna 2022.

Peruskorjauksen toisen vaiheen suunnittelun käynnistämme vuonna 2022. Toisessa vaiheessa peruskorjaamme rakennuksen matalan osan pohjoispäädyssä kerrokset 1–2.

Myöhemmässä rakennusvaiheessa teemme päätöksen klinikkarakennuksen torniosasta, joka joko puretaan tai peruskorjataan. Sen osalta käynnistämme suunnittelun Siltasairaalan valmistumisen jälkeen.

Syöpätautien hoito Meilahdessa

Tulevaisuudessa hoidamme syöpätauteja Meilahden kampuksella kolmessa sairaalassa: Kolmiosairaalassa, peruskorjatun Syöpätautien klinikkarakennuksen alemmissa kerroksissa ja Siltasairaalassa.

Parhaillaan rakenteilla oleva Siltasairaala yhdistyy tiloiltaan ja toiminnaltaan Syöpätautien klinikkaan ja korvaa osan sen tiloista. Siltasairaalaan rakennamme tilat laajalle poliklinikka- ja päiväsairaalatoiminnalle ja vuodeosastohoitoa tarvitseville syöpäpotilaillemme.

Syöpätautien klinikkarakennuksen matalaan osaan sijoitamme peruskorjauksen jälkeen sädehoidon ja radiolääkeyksikön (entisen isotooppiyksikön) sekä kuvantamisen ja supportiivisen ja palliatiivisen keskuksen toiminnat. Lisäksi kunnostamme sinne tilat, syöpätautien klinikalle palvelua tuottaville eritystyöntekijöille; ravitsemus- ja fysioterapeuteille sekä sosiaalityöntekijöille.

 

TIETOA PERUSKORJAUKSESTA

  • Syöpätautien klinikan rakennusvuosi: 1962
  • Sijainti: Helsinki, Meilahti
  • Omistaja: HUS
  • Peruskorjauksen rakennuttaja: HUS Kiinteistöt Oy

Vaihe 1

  • Peruskorjausaika: 2020–2022
  • Pääsuunnittelija: Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy
  • Laajuus:  2 919 brm²
  • Kustannusarvio: 15 M€

Vaihe 2

  • Suunnittelu alkaa vuonna 2022.
  • Arvioitu peruskorjausaika: 2023–2025 

 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.