Gå till huvudinnehåll

Besöksadress

Ögon-öronsjukhuset
Haartmansgatan 4 C/E
Helsingfors

Postadress

PB 220
00029 HUS
Öppet dygnet runt. Du hittar närmare kontaktuppgifter och information om besökstider på avdelningens och verksamhetsställens egna sidor.

Ögon-öronsjukhuset är en del av HUS Helsingfors universitetssjukhus. Sjukhuset finns på Mejlans sjukhusområde. På sjukhuset undersöker och vårdar vi patienter med ögonsjukdomar samt mun- och käksjukdomar.

Den centraliserade telefontjänsten för ögonsjukdomar öppnas 5 oktober 2021

Från och med tisdagen den 5 oktober 2021 har HUS patienter tillgång till centraliserade tjänster i anknytning till ögonsjukdomar via ett telefonnummer. 

Läs mer

Vi vårdar patienter inte bara från vårt eget sjukvårdsområde, utan även i stor utsträckning patienter från södra Finland och även från hela landet. Patienternas fria rörlighet gör att vi får patienter också från utlandet.

Kafét på Ögon-öronsjukhuset

Kafét på Ögon-öronsjukhuset finns på sjukhusets bottenvåning.

Verksamhetsställe

Akutmottagningen för ögonsjukdomar, Ögon-öronsjukhuset

På akutmottagningen vid Ögon-öronsjukhuset undersöker och vårdar vi patienter i alla åldrar som har ögonbesvär, en ögonskada eller -sjukdom som kräver…

Barnenheten, Ögon-öronsjukhuset

På Barnenheten för ögonsjukdomar vid Ögon-öronsjukhuset vårdar vi både barnpatienter som kommer till polikliniken och barnpatienter som ska vara med om ett…

Enheten för främre segmentkirurgi, Ögon-öronsjukhuset

Vid enheten för främre segmentkirurgi för ögonsjukdomar undersöker och behandlar vi sjukdomar och skador i ögats främre segment.

Polikliniken för ögontumörer, Ögon-öronsjukhuset

På polikliniken för ögontumörer vid Ögon-öronsjukhuset har vi ansvar för ögonbesparande behandling av ögontumörer i hela landet.