Gå till huvudinnehåll

Ögon-öronsjukhuset

Haartmansgatan 4 C/E, Helsingfors
Växel:
09 4711
Information: Ögonsjukdomar​:
09 471 73155
Information: Mun- och käkkirurgi:
09 471 73058

Besöksadress

Ögon-öronsjukhuset
Haartmansgatan 4 C/E
Helsingfors

Postadress

PB 220
00029 HUS
Öppet dygnet runt. Du hittar närmare kontaktuppgifter och information om besökstider på avdelningens och verksamhetsställens egna sidor.

Ögon-öronsjukhuset är en del av HUS Helsingfors universitetssjukhus. Sjukhuset finns på Mejlans sjukhusområde. På sjukhuset undersöker och vårdar vi patienter med ögonsjukdomar samt mun- och käksjukdomar.

Vi vårdar patienter inte bara från vårt eget sjukvårdsområde, utan även i stor utsträckning patienter från södra Finland och även från hela landet. Patienternas fria rörlighet gör att vi får patienter också från utlandet.  


 

Kafét på Ögon-öronsjukhuset

Kafét på Ögon-öronsjukhuset finns på sjukhusets bottenvåning.

Verksamhetsställe

Akutmottagningen för ögonsjukdomar

På akutmottagningen vid Ögon-öronsjukhuset undersöker och vårdar vi patienter i alla åldrar som har ögonbesvär, en ögonskada eller -sjukdom som kräver…

Enheten för glaskropps- och näthinnekirurgi

Enheten för glaskropps- och näthinnekirurgi är förutom akutmottagning den enda enheten som har öppet dygnet runt på Ögon-öronsjukhuset.

Polikliniken för ögontumörer

På polikliniken för ögontumörer vid Ögon-öronsjukhuset har vi ansvar för ögonbesparande behandling av ögontumörer i hela landet.

Ögonsjukdomar, uveitpolikliniken

Uveitpolikliniken för ögonsjukdomar finns på Ögon-öronsjukhuset. På polikliniken behandlar vi inflammationer i ögats inre delar, dvs. inflammation i ögats…