Gå till huvudinnehåll

Endoskopienheten, gastroenterologiska polikliniken, Mejlans tornsjukhus

Nyckelord:
  • Mejlans tornsjukhus
  • bukkirurgi
  • endoskopi

Öppettider och kontaktinformation

Besöksadress

Mejlans tornsjukhus
Haartmansgatan 4
Helsingfors

3. våningen

Postadress

PB 340
00029 HUS
mån–fre 8.00–15.30

På endoskopienheten utför vi endoskopiska undersökningar av mag-tarmkanalen och luftrören.

Lääkäri tekee toimenpidettä sairaalassa.

De vanligaste undersökningarna i vår enhet består av endoskopi av magsäcken och tjocktarmen samt bronkoskopier där vi undersöker lungsjukdomar. I samband med en endoskopi kan vi ta provbitar samt utföra olika ingrepp såsom borttagning av små tumörer.

Vi genomför undersökningarna med ett böjligt endoskop som i en tunn slang har kanaler med olika instrument för ingrepp och i änden finns en digital kamera.
 
Med hjälp av endoskopiutrustningen avbildar vi också gallvägar och avlägsnar stenar från gall- och bukspottskörtelgångarna utan operationsingrepp. Med hjälp av ultraljudsendoskopi kan vi hitta förändringar som är svåra att konstatera med övriga bilddiagnostiska undersökningar samt ta prover genom mag-tarmkanalen eller luftvägarna från ställen där det annars är svårt att få en provbit.

På den gastroenterologiska polikliniken behandlar vi sjukdomar i levern och mag-tarmkanalen. De viktigaste grupperna av sjukdomar är inflammatoriska tarmsjukdomar, autoimmuna sjukdomar i levern (PBC, PSC och autoimmun hepatit) samt patienter med virushepatit.

Du kommer till endoskopienheten och gastroenterologiska polikliniken med en remiss.

Sjukhus