Gå till huvudinnehåll

Polikliniken och dagavdelningen för cancersjukdomar, Kliniken för cancersjukdomar

Nyckelord:
  • cancersjukdomar
  • cancer
  • cancercentrum

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

Kliniken för cancersjukdomar
Paciusgatan 3
Helsingfors

Postadress

PB180
00029 HUS

Betjäningstid

mån–fre 9.00–12.00

Dagavdelningen

Besöksadress

Mejlans tornsjukhus, 2 vån.
Haartmansgatan 4
Helsingfors

Postadress

PB 340
00029 HUS

På polikliniken och dagavdelningen för cancersjukdomar som finns i Mejlans sjukhusområde har läkare och sjukskötare mottagning på flera verksamhetsställen.

Öppettiderna är på vardagar kl. 8–15.

Du kallas till våra mottagningar och till vård på basis av remiss. Innan din behandling påbörjas går du vanligtvis till laboratoriet och eventuella bilddiagnostiska undersökningar samt besöker läkare. Din egentliga vårdplan görs i samband med läkarens mottagning. Vänligen kom i god tid till poliklinikens mottagning.

Vid plötsliga och akuta besvär kontakta jourhavande sjukhus i ditt område.

Polikliniska mottagningar

Vår poliklinik för intensiv uppföljning finns på 4 våningen i Kliniken för cancersjukdomar.

Våra polikliniker för sarkom, neuroendokrina tumörer, lutetiumbehandlingar samt sköldkörtel- och hjärntumörer finns på adressen Paciusgatan 21, 4 våningen. En av våra mottagningar med sjukskötare specialiserade inom bröstcancer finns också på samma adress.

Vår poliklinik för gynekologisk cancer finns i Kvinnokliniken, 1 våningen.

Dagavdelningen

Vi ger medicinska behandlingar mot cancer huvudsakligen på dagavdelningen på 2 våningen i Mejlans tornsjukhus och vissa behandlingar på Kliniken för cancersjukdomar på 3 våningen. Ingång till dagavdelningen genom huvudentrén i Mejlans tornsjukhus, Haartmansgatan 4. Till dagavdelningen kommer du från entréhallen genom att följa den rosa linjen som börjar efter kafét.

Sjukhus

Tjänster

Vårdväg för prostatacancerpatienter

Välkommen till prostatacancerpatientens vårdväg. På denna webbsida berättar vi för dig steg för steg hur vården och undersökningarna fortskrider.

Vårdväg för tarmcancerpatienter

​Välkommen till tarmcancerpatientens vårdväg. På denna webbsida berättar vi för dig steg för steg hur vården och undersökningarna fortskrider.

Vårdväg för bröstcancerpatienter

​Välkommen till bröstcancerpatientens vårdväg. På denna webbsida berättar vi för dig steg för steg hur vården och undersökningarna fortskrider.