Gå till huvudinnehåll

Bukkirurgiska polikliniken, Hyvinge sjukhus

Nyckelord:
  • bukkirurgi
  • Hyvinge sjukhus

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

Hyvinge sjukhus
Sairaalankatu 1
Hyvinge

A-byggnaden, 1. våningen

Postadress

PB 585
05850 Hyvinge

Förfrågningar om tidsbokningar och remisser samt ärenden som rör vården.

Telefon, Förfrågningar om tidsbokningar och remisser samt ärenden som rör vården. : 019 457 84600
mån–fre 8.00–14.00

Öppettider

mån–tor 7.30–16.00
fre 7.30–15.00

På Hyvinge sjukhus bukkirurgiska, dvs. gastrokirurgiska polikliniken undersöker vi sjukdomar som kräver kirurgisk behandling av mag-tarmkanalen, bukväggen och sköldkörteln.

Du kommer för vård till oss med en remiss från en hälsocentrals-, företags- eller privatläkare eller från en annan specialitet på sjukhuset. Ofta har den remitterande enheten redan gjort utredningar genom blodprov, bilddiagnostik och eventuella vårdförsök.

Vanliga orsaker till remittering är bråck i bukväggen, gallsten, olika besvär i ändtarmsöppningen, förstoppning och avföringsinkontinens, tumörer i mag-tarmkanalen och misstanke om cancer, refluxsjukdom och struma. Det är också vanligt att undersöka orsaken till oklara magsmärtor.

Baserat på symtomen och fynden bedöms behovet av fortsatta undersökningar. Via vår poliklinik ordnas bland annat också ultraljudsundersökningar, datortomografi- och magnetundersökningar samt syra- och tryckmätningar i matstrupen. Under besöket bedömer vi också behovet av endoskopiundersökningar.

Operationerna utförs i vårt sjukhus nya operationssal med moderna metoder och utrustning. Vi använder både öppen kirurgi och endoskopikirurgiska tekniker. Beroende på ingreppet skrivs du ut antingen på operationsdagen eller via vårdavdelningen efter att du återhämtat dig. Vi ordnar en efterkontroll vid behov.

Sjukhus