Gå till huvudinnehåll

Företagssamarbete

På HUS har vi ett intensivt samarbete med olika företag, både internationellt och nationellt.

För utvecklingen av vårt företagssamarbete får vi råd från Advisory Board som behandlar allmänna principer och förfaranden i anslutning till forsknings- och innovationssamarbete, utveckling av digitaliseringen och marknadsinteraktion. Advisory Board består av 15 företagsrepresentanter från olika branscher samt ledare för våra verksamhetsenheter.  

Vi erbjuder följande former av företagssamarbete:  

  • CleverHealth Network 

  • HUS Testbed

  • HUS Findery ® samt startup-samarbetsformer  

  • HUS Virtual Reality Laboratory 

CleverHealth Network är ett ekosystem för hälsoteknik där företag och yrkesutbildade inom hälso- och sjukvården i samarbete kan utveckla allt bättre vård för finländare samt framgångsrika hälsotekniska exportprodukter för företag. 

HUS Testbed erbjuder företag avgiftsbelagd apparattestning. 

HUS Findery ® är ett startup-evenemang för yrkesutbildade inom hälso- och sjukvården där startup-företag direkt kan ta kontakt med de främsta hälso- och sjukvårdsexperterna och få forsknings- och piloteringsmöjligheter. 

Vid HUS Virtual Reality Laboratory förevisar vi virtuella lösningar och lösningar med förstärkt verklighet som är avsedda för hälso- och sjukvården. Förevisningslokalen vid Terkko Health Hub (Mejlans sjukhusområde, Haartmansgatan 4) är öppen för alla enligt avtal. 

Feedback

Hittade du vad du sökte?