Gå till huvudinnehåll

Psykiatri

Vi ansvarar för den psykiatriska specialistvården inom Nyland för personer över 12 år.

Nainen psykiatrin vastaanotolla

 

Den specialiserade psykiatriska sjukvården lägger tyngdpunkten på öppenvård och den största delen av våra patienter vårdar vi i öppenvård på våra psykiatriska polikliniker. Våra avdelningar som fungerar som stöd för öppenvården finns i Helsingfors på Psykiatricentrum och Ulfåsa, Esbo på Jorvs sjukhus, Vanda på Pejas sjukhus, Hyvinge i Mariefors (Ohkola) och Hyvinge sjukhus, Lojo på Lojo sjukhus, Borgå på Borgå sjukhus och Ekenäs på Raseborgs mentalvårdscenter.

Vår verksamhet är organiserad efter patientgrupper och ansvariga professorer och erfarenhetsexperter deltar i ledningen och utveckling enav varje linje. I vår enhet ingår även tre regionala linjer inom vuxenpsykiatrin samt linjen för IT- och psykosociala behandlingar.

Vi har även ansvar såväl inom specialupptagningsområdet som nationellt. Vårt mål är att förbättra den psykiska vården genom att i allt högre grad förnya och integrera den i grundläggande tjänster. Vi samordnar arbetet för psykisk hälsa i området bland annat genom webbportalen psykporten.fi.

Linjer


Feedback

Hittade du vad du sökte?