Päivystysapu 116117

Päivystysapu 116 117

Soita maksuttomaan numeroon 116 117 ennen kuin hakeudut päivystyspoliklinikalle. Päivystysavusta voit myös kysyä neuvoja äkillisiin terveysongelmiin oman terveysasemasi ollessa suljettuna. Sinut ohjataan oikeaan hoitopaikkaan tai saat ohjeita itsehoitoon.

Päivystysapu palvelee 24/7. Kun oma terveysasemasi on avoinna, ole yhteydessä tervey​sasemallesi. Useat kunnat ovat koronavirustilanteen vuoksi lisänneet palveluidensa aukioloaikoja. 

Kiireellisessä tilanteessa päivystyspoliklinikalle voi hakeutua suoraan, jos Päivystysapuun ei saa yhteyttä kohtuullisessa ajassa tai soittaminen ei ole mahdollista. Mikäli sinulla on päivystyslähete, ei Päivystysapuun tarvitse soittaa, vaan voit tulla suoraan päivystykseen. ​

Päivystysapuun tulevat puhelut paikannetaan alueellisesti. Mikäli numeroon 116 117 soitetaan Uudenmaan raja-alueelta, puhelu saattaa paikantua toisen sairaanhoitopiirin puolella olevaan tukiasemaan, eikä se tällöin yhdisty Uudenmaan Päivystysapuun. Uudenmaan Päivystysapuun saa yhteyden myös soittamalla numeroon 09 471 72328 (ppm).  

Päivystysapu-palvelun helsinkiläisille tuottaa Helsingin kaupunki. Muualle Uudellemaalle palvelun tuottaa HUS.Päivystysapuun soitetut puhelut nauhoitetaan oikeusturvan ja palvelun laadun varmistamiseksi.​ 

Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, äkillinen kouristelu) soita hätänumeroon 112.

Päivystysapu on tarkoitettu kiireellisiin, ei hätätilanteisiin. Katso mistä saat apua esimerkiksi ajanvarausasioihin, reseptinuusimiseen sekä omaiskyselyihin.

 

Uudenmaan Päivystysavun tekstipalvelu


Uudenmaan Päivystysavulla on tekstipalvelu henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta. Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista. Tunnistaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Keskustelut tallennetaan. Palvelun käyttäminen on maksutonta. Tekstipalvelu toimii Terveyskylän sivuilla.

Tekstipalvelu palvelee seuraavien kuntien asukkaita: Askola, Espoo, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

Uudenmaan Päivystysavun tekstipalvelu (Terveyskylä.fi) 


Terveysasemien yhteystiedot

Oman terveysasemasi aukioloaikoina, ole yhteydessä terveysasemallesi. Useilla kunnilla on koronavirustilanteen vuoksi laajennetut palveluajat ja erillinen palvelunumero koronavirukseen liittyviin yhteydenottoihin. 

Askola
 

 

 
HUS_facebook.png
HUS_twitter.png 
TEKSTIPALVELU.png
 

 

 
Etsi sairauteen liittyvää tietoa Terveyskirjastosta
 

 

 


Omaolo-palvelu on käytössä Espoossa, Helsingissä ja Porvoossa.

 


​​