Siirry pääsisältöön

Päivystysapu 116117

Asiasanat:
  • päivystys
  • päivystysapu

Yhteystiedot

Palvelemme ympäri vuorokauden.

Soita ennen HUSin päivystyspoliklinikoille hakeutumista Päivystysavun maksuttomaan numeroon 116117. Päivystysavun tekstipalvelu on tarkoitettu vain henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta.

Päivystysavun puhelimeen vastaa sairaanhoitaja

Ohjaamme sinut oikeaan hoitopaikkaan ja kerromme, kuinka nopeasti sinun tulee hakeutua hoitoon. Jos tilanteeseesi riittää itsehoito, saat hoito-ohjeet maksutta puhelimessa. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden. Oman terveysasemasi aukioloaikoina saat apua terveysasemaltasi. Kiireettömissä asioissa odotathan oman terveysasemasi avautumiseen.

Kiireellisessä tilanteessa voit hakeutua suoraan päivystyspoliklinikalle, jos et saa yhteyttä Päivystysapuun kohtuullisessa ajassa tai soittaminen ei ole mahdollista. Jos sinulla on päivystyslähete, sinun ei tarvitse soittaa Päivystysapuun, vaan voit tulla suoraan päivystyspoliklinikalle.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa, esimerkiksi kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, äkillinen kouristelu, soita hätänumeroon 112.

Päivystysapuun tulevat puhelut paikannetaan alueellisesti. Mikäli soitat numeroon 116117 Uudenmaan raja-alueelta, puhelu saattaa paikantua toisen sairaanhoitopiirin puolella olevaan tukiasemaan, eikä se tällöin yhdisty Uudenmaan Päivystysapuun. Saat tarvittaessa yhteyden Uudenmaan Päivystysapuun soittamalla numeroon 09 471 72328 (ppm). 

Nauhoitamme Päivystysapuun tulevat puhelut oikeusturvasi ja palvelumme laadun varmistamiseksi. Päivystysapu-palvelun helsinkiläisille tuottaa Helsingin kaupunki. Muualle Uudellemaalle palvelun tuottaa HUS.

Työskentelemme jatkuvasti sen eteen, että palvelumme on turvallista ja laadukasta. Tästä osoituksena Uudenmaan Päivystysavulle on myönnetty ISO 9001:2015-sertifikaatti.

Päivystysavun tekstipalvelu

Päivystysavun maksuton tekstipalvelu on tarkoitettu vain henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta. Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista, koska palvelussa käsitellään henkilökohtaisia terveystietoja. Voit tunnistautua palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Tallennamme keskustelut. Tekstipalvelun koko Suomessa tuottaa HUS Uudenmaan Päivystysapu 116117. 

Tietoa Päivystysavun tekstipalvelusta suomalaisella viittomakielellä