Äitiyspoliklinikka

HUOM! 
 

  • voit tulla vastaanotolle, jos sinulla ei ole tartuntatautioireita

  •  tulethan vastaanotolle ilman tukihenkilöä

  • Sikiöseulonta: mukaan voi tulla yksi terve tukihenkilö / puoliso (15.6. alkaen)​​​


Tutustumiskierrosten ja synnytysvalmennusten tilalla järjestämme Teamsin kautta valmennuksia synnyttäjille joka toinen keskiviikkoilta suomenkielisille ja kerran kuussa maanantaina ruotsinkielisille asiakkaille maanantai-iltana. Kysy lisää äitiyspoliklinikalta ma - pe klo 13.00 - 14.30  puh. 019 380 1417.

Imetyspoliklinikka on toistaiseksi tauolla, mutta annamme imetysohjausta etävastaanottona puhelimitse tai Teamsin kautta. Kysy rohkeasti lisää tullessasi synnyttämään tai jos sinulla on ongelmia imetyksen kanssa. Puh. arkisin 13 - 14.30 019 380 1417. Muina aikoina puh 019 380 1424 .

Sype-vastaanotot jatkuvat edelleen lähetteen perusteella. Ensisijaisesti Sype-vastaanotto toimii Teams-/puhelinvastaanottona, mutta halutessasi järjestämme myös hoitajakäynnin poliklinikallamme.

 

Lohjan sairaala
Sairaalatie 8
08200 LOHJA

Soittoaika 019 380 1417 arkisin klo 13 - 14.30

Äitiyspoliklinikka toimii sairaalan 2. kerroksessa arkisin klo 8 – 15. Joka keskiviikko tehdään ultraäänitutkimuksia myös virka-ajan ulkopuolella klo 18 asti.

Ensimmäinen kontakti äitiyspoliklinikalle on usein alkuraskauden ultraäänitutkimukset, jotka tehdään 11+6 - 13+6 sekä 20 - 22 raskausviikolla. Neuvola laittaa lähetteen ensimmäiseen ultraääneen.

Äitiyspoliklinikalle tullaan lähetteellä. Tavallisimpia syitä äitiyspoliklinikalla käynteihin ovat mm.

- kohonnut verenpaine
- ennenaikaiset supistukset
- poikkeava tarjonta (esim. perätila)
- sokeriaineenvaihdunnan häiriöt (raskaudenaikainen diabetes)
- synnytystapa-arvio, edellisestä synnytyksestä johtuen
- sikiön kokoarvio.

Äitiyspoliklinikalla työskentelee lääkäri ja kaksi kätilöä.

Äitiyspoliklinikan yhteydessä toimii ruotsin -ja suomenkielinen synnytyspelkopoliklinikka. Poliklinikka toimii lähete- ja ajanvarauspoliklinikkana. Äitiyspoliklinikan yhteydessä toimii polikliininen hoitajavastaanotto.

Hoitajavastaanotolla annetaan kotoa tuleville potilaille imetysohjausta lapsen 6 kuukauden ikään asti. Vastaanotolla toteutetaan myös alle 2-viikkoisen vastasyntyneen lääkäri- ja hoitajakäynnit. Poliklinikka toimii lähete- ja ajanvarauspoliklinikkana.


TUTUSTUMISKÄYNNIT