Äitiyspoliklinikka

HUOM!
Pidetään yhdessä huolta potilaista
ETHÄN TULE VASTAANOTOLLE SAIRAANA!


Mikäli sinulla on tartuntataudin oireita tai olet altistunut koronavirukselle (COVID-19), et voi tulla poliklinikallemme. Jos olet terve, tulethan vastaanotolle yksin. Tukihenkilöt eivät voi tulla mukaan. Pese kädet huolellisesti saippualla ja käytä käsidesiä ennen tai heti poliklinikalle tultuasi!

Tutustumiskierrosten ja synnytysvalmennusten tilalla järjestämme Teamsin kautta valmennuksia synnyttäjille joka toinen keskiviikkoilta suomenkielisille ja kerran kuussa maanantaina ruotsinkielisille asiakkaille maanantai-iltana. Kysy lisää äitiyspoliklinikalta ma - pe klo 13.00 - 14.30  puh. 019 380 1417.

Imetyspoliklinikka on toistaiseksi tauolla, mutta annamme imetysohjausta etävastaanottona puhelimitse tai Teamsin kautta. Kysy rohkeasti lisää tullessasi synnyttämään tai jos sinulla on ongelmia imetyksen kanssa. Puh. arkisin 13 - 14.30 019 380 1417. Muina aikoina puh 019 380 1424 .

Sype-vastaanotot jatkuvat edelleen lähetteen perusteella. Ensisijaisesti Sype-vastaanotto toimii Teams-/puhelinvastaanottona, mutta halutessasi järjestämme myös hoitajakäynnin poliklinikallamme.

 

Lohjan sairaala
Sairaalatie 8
08200 LOHJA

Soittoaika 019 380 1417 arkisin klo 13 - 14.30

Äitiyspoliklinikka toimii sairaalan 2. kerroksessa arkisin klo 8 – 15. Joka keskiviikko tehdään ultraäänitutkimuksia myös virka-ajan ulkopuolella klo 18 asti.

Ensimmäinen kontakti äitiyspoliklinikalle on usein alkuraskauden ultraäänitutkimukset, jotka tehdään 11+6 - 13+6 sekä 20 - 22 raskausviikolla. Neuvola laittaa lähetteen ensimmäiseen ultraääneen.

Äitiyspoliklinikalle tullaan lähetteellä. Tavallisimpia syitä äitiyspoliklinikalla käynteihin ovat mm.

- kohonnut verenpaine
- ennenaikaiset supistukset
- poikkeava tarjonta (esim. perätila)
- sokeriaineenvaihdunnan häiriöt (raskaudenaikainen diabetes)
- synnytystapa-arvio, edellisestä synnytyksestä johtuen
- sikiön kokoarvio.

Äitiyspoliklinikalla työskentelee lääkäri ja kaksi kätilöä.

Äitiyspoliklinikan yhteydessä toimii ruotsin -ja suomenkielinen synnytyspelkopoliklinikka. Poliklinikka toimii lähete- ja ajanvarauspoliklinikkana. Äitiyspoliklinikan yhteydessä toimii polikliininen hoitajavastaanotto.

Hoitajavastaanotolla annetaan kotoa tuleville potilaille imetysohjausta lapsen 6 kuukauden ikään asti. Vastaanotolla toteutetaan myös alle 2-viikkoisen vastasyntyneen lääkäri- ja hoitajakäynnit. Poliklinikka toimii lähete- ja ajanvarauspoliklinikkana.


TUTUSTUMISKÄYNNIT