Äitiyspoliklinikka

HUOM!
Pidetään yhdessä huolta potilaista
ETHÄN TULE VASTAANOTOLLE SAIRAANA!


Mikäli sinulla on tartuntataudin oireita tai olet altistunut koronavirukselle (COVID-19), et voi tulla poliklinikallemme. Jos olet terve, tulethan vastaanotolle yksin. Tukihenkilöt eivät voi tulla mukaan. Pese kädet huolellisesti saippualla ja käytä käsidesiä ennen tai heti poliklinikalle tultuasi!

 

Lohjan sairaala
Sairaalatie 8
08200 LOHJA

Soittoaika 019 380 1417 arkisin klo 13 - 14.30

Äitiyspoliklinikka toimii sairaalan 2. kerroksessa arkisin klo 8 – 15. Joka keskiviikko tehdään ultraäänitutkimuksia myös virka-ajan ulkopuolella klo 18 asti.

Ensimmäinen kontakti äitiyspoliklinikalle on usein alkuraskauden ultraäänitutkimukset, jotka tehdään 11+6 - 13+6 sekä 20 - 22 raskausviikolla. Neuvola laittaa lähetteen ensimmäiseen ultraääneen.

Äitiyspoliklinikalle tullaan lähetteellä. Tavallisimpia syitä äitiyspoliklinikalla käynteihin ovat mm.

- kohonnut verenpaine
- ennenaikaiset supistukset
- poikkeava tarjonta (esim. perätila)
- sokeriaineenvaihdunnan häiriöt (raskaudenaikainen diabetes)
- synnytystapa-arvio, edellisestä synnytyksestä johtuen
- sikiön kokoarvio.

Äitiyspoliklinikalla työskentelee lääkäri ja kaksi kätilöä.

Äitiyspoliklinikan yhteydessä toimii ruotsin -ja suomenkielinen synnytyspelkopoliklinikka. Poliklinikka toimii lähete- ja ajanvarauspoliklinikkana. Äitiyspoliklinikan yhteydessä toimii polikliininen hoitajavastaanotto.

Hoitajavastaanotolla annetaan kotoa tuleville potilaille imetysohjausta lapsen 6 kuukauden ikään asti. Vastaanotolla toteutetaan myös alle 2-viikkoisen vastasyntyneen lääkäri- ja hoitajakäynnit. Poliklinikka toimii lähete- ja ajanvarauspoliklinikkana.


TUTUSTUMISKÄYNNIT