Uniapneapoliklinikka

Käyntiosoite
​Iho- ja allergiasairaala
Uniapneapoliklinikka
Meilahdentie 2, 4. krs, Helsinki

Postiosoite
PL 160, 00029 HUS

Uniapneapoliklinikka tiedottaa toiminnastaan koronavirusepidemian aikana (julkaistu 16.4.)

  • HUS on päättänyt, että toistaiseksi kaikki elektiivinen poliklinikkatoiminta vähennetään minimiin jotta voimme turvata koronaan sairastuneiden hoidon. 

  • Kaikki aiemmin suunnitellut unitutkimukset osastolla tai kotona sekä hereilläpysymistestit (Osler) joudumme siirtämään myöhemmäksi ajankohdaksi

  • Lääkärin sekä hoitajien vastaanottokäynnit yritetään muuttaa mahdollisuuksien mukaan puhelimitse hoidettavaksi, Terveyskylän etävastaanotoiksi tai ne siirretään myöhemmäksi ajankohdaksi.

  • Uniapneapoliklinikka on sinuun yhteydessä ajanvarauksen siirroista. Uudet ajat ilmoitamme postitse, kun toiminta taas käynnistetään

  • Jos sinulla on ongelmia CPAP-laitehoidossa, pyydämme ottamaan yhteyttä takaisinsoittopalveluun, johon on varauduttu lisäämään resursseja, ma-ti klo: 7-13 ja pe klo: 7-11 p. 09 471 86381

  • Välttääksemme lähikontaktia ja toiminnan supistamisen vuoksi on ehdottoman tärkeää, että sovit etukäteen käynnistäsi uniapneapoliklinikalle hätätilanteessa, esim. rikkoutunut CPAP-laite.

  • CPAP-laitehoidon käyttö lisää influenssan tai koronaviruksen leviämisriskiä samassa taloudessa asuville.

  • Jos asut yksin, voit jatkaa CPAP-laitteen käyttöä vaikka sinulla olisi oireita tai epäilys koronavirusinfektiosta.

  • Sairaalan vuodeosastoilla CPAP-laitetta ei voi käyttää.

  • Jos sinulla on ongelmia CPAP-laitehoidossa, ole puhelimitse yhteydessä yksikköön, yhteystiedot löydät tästä ohjeesta.
​ 

Jos epäilet saaneesi koronaviruksen tai olet nuhainen, älä tule sairaalaan vain noudata annettuja ohjeistuksiaYhteydenotot

Uniapneapoliklinikalla on käytössä takaisinsoittopalvelu.

Soittopyyntöjä voi jättää numeroon 09 471 86381.

Maanantaista torstaihin klo 7.00 - 13.00 ja perjantaisin 7.00 -11.00.

Kuuntelethan tarkkaan etenemisohjeita.

Viikonloppuina ja arkipyhinä soittopyyntöjä ei oteta vastaan.

Soittopyyntöihin pyritään vastamaan saman päivän aikana.

Uniapneapoliklinikka on ajanvarauspoliklinikka

Uniapneapoliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan aikuisten uniapneaa (helsinkiläiset potilaat).
Uniapneaa epäiltäessä perustutkimukset tulee tehdä ensin perusterveydenhuollossa (terveyskeskus tai yksityissektori), ja jos siellä todetaan hoitoa edellyttävä uniapnea tai lisäselvitykset ovat tarpeellisia, tehdään lähete Unipoliklinikalle. Kts myös uniapnean hoitoketju. 

Tavanomaiset potilasryhmät ovat vähintään keskivaikeaa uniapneaa sairastavat, joille harkitaan ylipainelaitehoidon (CPAP) aloitusta. Erityisen vaativan ryhmän muodostavat päiväväsymyksestä kärsivät ja ammattinsa vuoksi erityisasemassa olevat potilaat.

Uniapneapoliklinikan unilaboratoriossa tehdään diagnostisina selvityksinä suppeampia unirekisteröintejä (suppea yöpolygrafia) sekä sairaalassa että kotona ja lisäksi laajempia unirekisteröintejä (polysomnografia) sekä sairaalassa että kotona. Tutkimuksien avulla selvitetään unenaikaisia häiriöitä, mm hengityskatkoksia eli uniapneaa.

Unilaboratorio sijaitsee Meilahden Kolmiosairaalan keuhkosairauksien osastolla 6B.

Käyntiosoite: Haartmaninkatu 4, 00290 Helsinki