Uniapneapoliklinikka

Käyntiosoite
​Iho- ja allergiasairaala
Uniapneapoliklinikka
Meilahdentie 2, 4. krs, Helsinki

Postiosoite
PL 160, 00029 HUS

Huomioithan, että et voi tulla vastaanotolle tai tutkimukseen jos sinulla on tartuntataudin oireita (esim. yskää, nuha, kurkkukipu, kuume) viimeisen 14vrk aikana. Vastaanotolle tai tutkimukseen et voi myöskään saapua, jos olet karanteenissa tai viimeisen 14vrk aikana ollut kontaktissa koronaviruspositiiviseen tai ulkomaan matkalla.


Yhteydenotot

Uniapneapoliklinikalla on käytössä takaisinsoittopalvelu.

Soittopyyntöjä voi jättää numeroon 09 471 86381.

Maanantaista torstaihin klo 7.00 - 13.00 ja perjantaisin 7.00 -11.00.

Kuuntelethan tarkkaan etenemisohjeita.

Viikonloppuina ja arkipyhinä soittopyyntöjä ei oteta vastaan.

Soittopyyntöihin pyritään vastamaan saman päivän aikana.

Uniapneapoliklinikka on ajanvarauspoliklinikka

Uniapneapoliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan aikuisten uniapneaa (helsinkiläiset potilaat).
Uniapneaa epäiltäessä perustutkimukset tulee tehdä ensin perusterveydenhuollossa (terveyskeskus tai yksityissektori), ja jos siellä todetaan hoitoa edellyttävä uniapnea tai lisäselvitykset ovat tarpeellisia, tehdään lähete Unipoliklinikalle. Kts myös uniapnean hoitoketju. 

Tavanomaiset potilasryhmät ovat vähintään keskivaikeaa uniapneaa sairastavat, joille harkitaan ylipainelaitehoidon (CPAP) aloitusta. Erityisen vaativan ryhmän muodostavat päiväväsymyksestä kärsivät ja ammattinsa vuoksi erityisasemassa olevat potilaat.

Uniapneapoliklinikan unilaboratoriossa tehdään diagnostisina selvityksinä suppeampia unirekisteröintejä (suppea yöpolygrafia) sekä sairaalassa että kotona ja lisäksi laajempia unirekisteröintejä (polysomnografia) sekä sairaalassa että kotona. Tutkimuksien avulla selvitetään unenaikaisia häiriöitä, mm hengityskatkoksia eli uniapneaa.

Unilaboratorio sijaitsee Meilahden Kolmiosairaalan keuhkosairauksien osastolla 6B.

Käyntiosoite: Haartmaninkatu 4, 00290 Helsinki


Uniapneapotilaiden tarvikejakelu

 

Kirjaa

.

 

Huomioithan, että tarvikejakelun henkilökunta ei ota kantaa hoidollisiin asioihin esimerkiksi maski mallin vaihtoon. Näissä kysymyksissä voit olla yhteydessä uniapneapoliklinikan takaisinsoittopalveluun.

 

Tarvikejakelu tapahtuu Iho- ja allergiasairaalassa Ma-To klo:8-15.30 ja Pe klo: 8-14.30 4krs. uniapneapoliklinikalla sekä virka-ajan ulkopuolella Ma-Pe klo:18:00 asti Iho- ja Allergiasairaalan neuvonnassa.​