Synnytys

Hyvinkään sairaala
Synnytysyksikkö
Sairaalankatu 1
05850 Hyvinkää


Ylilääkäri: Maija Jakobsson
Vs. Osastoryhmän päällikkö: Tanja Sandell
Osastonhoitaja: Soile Kivijärvi
 
Tervetuloa synnyttämään Hyvinkään sairaalaan!


Synnyttäjiä pyydetään aina soittamaan kätilölle p. 050 4275 328 ennen saapumista.

Akuuteissa raskauteen liittyvissä ongelmatilanteissa soita p. 050 4275 328 lisäohjeiden saamiseksi.


Tarjoamme yksilöllistä, korkealaatuista, synnyttäjän toiveista lähtevää ja perhekeskeistä sekä vauvamyönteistä hoitoa, jonka tavoitteena on turvallinen synnytys ja hyvä synnytyskokemus äidille ja perheelle. Huolehdimme äidin ja vauvan hyvinvoinnista lämmöllä ja asiantuntemuksella ennen ja jälkeen tärkeän perhetapahtuman. Pieni ja kodikas osastomme tarjoaa lämpimän ja rauhallisen paikan syntymälle ja vastasyntyneeseen tutustumiselle.


Hyvinkään sairaalassa syntyy vuosittain n. 1830 vauvaa. Hyvinkäällä voi synnyttää raskausviikosta 35+0 lähtien. Synnytysyksikköön kuuluvat äitiyspoliklinikka, synnytyssalit, naistentautien ja raskaana olevien päivystys sekä lapsivuodeosasto. Synnytysvastaanotto on aina avoinna.

 
Noudatamme toiminnassamme WHO:n ja Unicef:in vauvamyönteisyysohjelmaa. Sairaalamme sai Baby Friendly Hospital -sertifikaatin vuonna 2015.
Tarjoamme monia erilaisia lääkkeettömiä sekä lääkkeellisiä kivunlievitysvaihtoehtoja synnytyskivun hoitoon. Hyvinkään sairaalassa tarjoamme myös mahdollisuuden synnyttää synnytysammeessa veteen.


Synnytyksen jälkeen viihtyisällä vuodeosastollamme on mahdollisuus perhehuoneeseen, jossa vanhemmat voivat rauhassa tutustua uuteen perheenjäseneen. Tarjoamme uudelleensynnyttäjille myös mahdollisuuden polikliiniseen synnytykseen tai varhaiseen kotiutumiseen.


Vierailuaika:
Synnyttäjän puoliso ja vauvan sisarukset voivat vierailla osastolla 8.30 - 20.30 välisenä aikana. Muille vieraille vierailuaika on klo 18 - 19.
Naistentautien potilaiden kohdalla noudatetaan sairaalan yleistä vierailuaikaa klo 13 - 19.

Tutustu Hyvinkään sairaalan synnytysyksikköön
Klikkaamalla punaisia ympyröitä pääset liikkumaan Hyvinkään synnytysyksiköiden tiloissa.