Synnytys

Hyvinkään sairaala
Synnytysyksikkö
Sairaalankatu 1
05850 Hyvinkää


Ylilääkäri: Maija Jakobsson
Osastoryhmän päällikkö: Eerika Tausa
Osastonhoitaja: Soile Kivijärvi
 
Tervetuloa synnyttämään Hyvinkään sairaalaan!

Akuuteissa raskauteen liittyvissa ongelmatilanteissa soita p. 050 4275 328

 


HUOM! 

Mukaan voi tulla yksi terve tukihenkilö / puoliso (15.6. alkaen)​

 Vierailut on edelleen kielletty.

Sallimme tartuntatautioireettoman tukihenkilön läsnäolon toisella oleville raskaudenkeskeytys- ja keskenmenopotilaille osastolla olon aikana. Ehtona on myös, että pystymme järjestämään potilaan hoidon yhden hengen huoneessa. Arvioimme tilannetta uudelleen, mikäli koronavirusepidemia pahenee. 

Jos olet tulossa synnyttämään ja sinulla on joko koronavirusepäily, todettu koronavirustartunta tai hengitystieinfektion oireita, soitathan synnyttäjien vastaanoton numeroon 050 4275 328 ennen tuloasi sairaalaan. Myös perheessä tai muussa lähipiirissä olevat koronavirusepäilyt, -tartunnat ja muut oireilut tulee ilmoittaa. Synnyttämään ei voi tulla koronavirusepidemian aikana ilman ennakkosoittoa.
 
 

 ___________________________________________________________

Tarjoamme yksilöllistä, korkealaatuista, synnyttäjän toiveista lähtevää ja perhekeskeistä sekä vauvamyönteistä hoitoa, jonka tavoitteena on turvallinen synnytys ja hyvä synnytyskokemus äidille ja perheelle. Huolehdimme äidin ja vauvan hyvinvoinnista lämmöllä ja asiantuntemuksella ennen ja jälkeen tärkeän perhetapahtuman. Pieni ja kodikas osastomme tarjoaa lämpimän ja rauhallisen paikan syntymälle ja vastasyntyneeseen tutustumiselle.


Hyvinkään sairaalassa syntyy vuosittain n. 1830 vauvaa. Hyvinkäällä voi synnyttää raskausviikosta 35+0 lähtien. Synnytysyksikköön kuuluvat äitiyspoliklinikka, synnytyssalit, naistentautien ja raskaana olevien päivystys sekä lapsivuodeosasto. Synnytysvastaanotto on aina avoinna.

 
Noudatamme toiminnassamme WHO:n ja Unicef:in vauvamyönteisyysohjelmaa. Sairaalamme sai Baby Friendly Hospital -sertifikaatin vuonna 2015.
Tarjoamme monia erilaisia lääkkeettömiä sekä lääkkeellisiä kivunlievitysvaihtoehtoja synnytyskivun hoitoon. Hyvinkään sairaalassa tarjoamme myös mahdollisuuden synnyttää synnytysammeessa veteen.


Synnytyksen jälkeen viihtyisällä vuodeosastollamme on mahdollisuus perhehuoneeseen, jossa vanhemmat voivat rauhassa tutustua uuteen perheenjäseneen. Tarjoamme uudelleensynnyttäjille myös mahdollisuuden polikliiniseen synnytykseen tai varhaiseen kotiutumiseen.


Vierailuaika:
Synnyttäjän puoliso ja vauvan sisarukset voivat vierailla osastolla 8.30 - 20.30 välisenä aikana. Muille vieraille vierailuaika on klo 18 - 19.
Naistentautien potilaiden kohdalla noudatetaan sairaalan yleistä vierailuaikaa klo 13 - 19.

Tutustu Hyvinkään sairaalan synnytysyksikköön
Klikkaamalla punaisia ympyröitä pääset liikkumaan Hyvinkään synnytysyksiköiden tiloissa.​

 

 

 Linkit

 

​Äitiyspoliklinikka

Esitteitä

 

vauvamatkalla_videot_tekstibanneri_160x100 SU.jpg 

 

Imetyspoliklinikan toiminta Hyvinkään sairaalassa


PERUTTU 12.3.2020 lähtien koronavirusuhan vuoksi:
Tutustumiskäynti
Synnytysyksikköön​