Siirry pääsisältöön

Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikka, Pasila

Asiasanat:
  • sukupuoli-identiteetti

Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikkamme on valtakunnallinen erityistason yksikkö, jossa tutkimme täysi-ikäisiä sukupuolidysforiasta (sukupuoliahdistus) kärsiviä potilaita ja koordinoidaan siihen liittyviä hoitoja.

 

Rakennusikoni sinisellä taustalla

Poliklinikan toimintaperiaatteet

Tutkimusta varten tarvitset lääkärin lähetteen. Erityistason tutkimuksesi käynnistyvät kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun lääkäri on hyväksynyt lähetteesi. Konsultatiivinen arvio toteutuu nopeammin.

Matalammalla kynnyksellä ilman lähetettä tarjoamme myös reaaliaikaista etäkonsultaatiota sukupuolidysforiatilanteessa. Hoitava lääkäri voi varata sinulle ajan Terveyskylä Pro-sivuston kautta konsultoivaan Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikan lääkäriin konsultaation aukioloaikoina, Linkki: Terveyskylän ammattilaisosioon

Sukupuoli-identiteetin ristiriitaa voi kokea ilman että se aiheuttaa lääketieteellisen tutkimuksen ja hoidon tarvetta. Sukupuoli-identiteetin tutkimusjakson perusteena on koettu hoidon tarve liittyen sukupuoliristiriidan aiheuttamaan kärsimykseen. Sukupuolidysforian hoitosuositus (STM Palko 2020) linjaa, että iästä riippumatta mahdollisuus sukupuolidysforian käsittelyyn ja psykososiaaliseen tukeen tulee ensivaiheessa järjestää kotipaikkakunnan terveydenhuollossa, jossa siihen tulee olla riittävää osaamista.

Saapumisohjeet


Sukupuolidysforian muuttuva diagnostiikka ja kliininen kuva: Arviointi ja hoitojen vaikuttavuus- kliininen naturalistinen kohortti ja rekisteritutkimus

sit-tutkimussunnitelman_tiivistelma-2019-2020.pdf(pdf 107.46 KB)  (opens in new window, links to another website)

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.