Siirry pääsisältöön

Neurologian kuntoutuspoliklinikka

Asiasanat:
  • neurologia
  • kuntoutus

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

HUS
Paciuksenkatu 21
Helsinki

Postiosoite

PL 302
HUS 00029

Helsingin Paciuksenkadulla sijaitseva Neurologian poliklinikan kuntoutuspoliklinikkamme on ajanvarauspoliklinikka, jonne ohjataan kuntoutukseen äkillisen aivovaurion saaneita aikuisia (16 vuotta täyttäneitä).

Helsingin Paciuksenkadulla sijaitseva Neurologian kuntoutuspoliklinikkamme on ajanvarauspoliklinikka, jonne ohjataan kuntoutukseen äkillisen aivovaurion saaneita aikuisia (16 vuotta täyttäneitä).

Kuntoutamme pääasiassa aivoverenkiertohäiriön tai aivovamman saaneita henkilöitä, joilla sairastumisesta tai tapaturmasta on kulunut alle vuosi ja toimintakyky on riittävä polikliiniseen kuntoutukseen. 

Muita kuntoutustarpeeseen johtavia sairauksia voivat olla esimerkiksi aivotulehdus, aivokasvain, hypoksis-iskeeminen (hapenpuutteesta johtuva) aivovaurio tai aivoleikkauksen jälkitila.
 
Poliklinikallamme on mahdollista saada moniammatillista asiantuntemusta vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta. Saatavilla on neuropsykologista kuntoutusta sekä fysio-, puhe- ja toimintaterapiaa. Sosiaalityöntekijän, kuntoutussairaanhoitajan ja lääkärin vastaanotot kuuluvat poliklinikan säännöllisiin palveluihin. Poliklinikalla on mahdollista saada myös kuntoutusohjaajan palveluja. 

Kuntoutujat käyvät kuntoutuskäynneillä kotoa käsin itsenäisesti tai avustajan tukemana taksilla, yleisillä kulkuneuvoilla tai omalla autolla.
 
Kuntoutusjakso edellyttää hoitavan yksikön lähetettä, jossa perustellaan kuntoutustarve ja suositellaan tarvittavat kuntoutusmuodot. Lähetteen tulee perustua erityistyöntekijöiden (fysioterapeutti, toimintaterapeutti, puheterapeutti, neuropsykologi) tekemiin kuntoutustarpeen arvioihin. Lähetteet käsitellään kuntoutuskokouksessa, jossa ne hyväksytään tai ohjataan muualle. Samassa yhteydessä todetaan kuntoutujan tarvitsemat terapiamuodot ja päätetään kuntoutusjakson aloittamisesta. 

Kuntoutusjaksot ovat moniammatillisia (vähintään kaksi eri terapiamuotoa). Poikkeuksena on neuropsykologinen kuntoutus, joka voi olla ainoa kuntoutujan tarvitsema kuntoutusmuoto.

Palvelut

Neurologia

Neurologiassa vastaamme pääkaupunkiseudun tarvitsemista päivystysluonteisista neurologian erikoisalan palveluista, poliklinikka- ja vuodeosastohoidosta…