Siirry pääsisältöön

Osasto K4A neurologia, Meilahden kolmiosairaala

Asiasanat:
  • neurologia
  • Meilahti

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Meilahden kolmiosairaala, 4. krs
Haartmaninkatu 4
Helsinki

Postiosoite

PL 372
00029 HUS

Aukioloajat

ma–su 13.00–19.00

Meilahden kolmiosairaalamme osasto K4A on neurologinen vuodeosasto, johon on keskitetty kajoavien hoitojen testaus sekä vaikeiden liikehäiriösairauksien hoidon aloitukset.

Teemme syväaivostimulaatiopotilaiden (DBS) leikkausta edeltävää testausta sekä huolehdimme vaativista stimulaattorin säädöistä leikkauksen jälkeen edenneessä Parkinsonin taudissa, vaikeassa essentiaalisessa vapinassa ja dystoniassa.

Testaamme ja aloitamme myös apomorfiini- ja levodopa-infuusiohoidot potilailla, joilla on vaikea Parkinsonin tauti. Teemme myös epilepsiapotilaiden syväaivostimulaattorien alkusäädöt. Tämän lisäksi hoidamme aivoverenkiertohäiriöpotilaita. Muita keskeisiä hoitamiamme oire- ja sairausryhmiä ovat päänsärky, huimaus, kasvaimet, selkäydinkanavan sairaudet ja keskushermoston tulehdukset. Henkilökuntamme on koulutettu avustamaan potilaita edellä mainituissa hoidoissa.

Osastollamme toimii moniammatillinen tiimi, johon hoitajien ja lääkärien lisäksi kuuluu neuropsykologi, fysio-, puhe- ja toimintaterapeutti sekä sosiaalityöntekijä.

Sairaalat

Palvelut