Siirry pääsisältöön

Äitiyspoliklinikka, Lohjan sairaala

Asiasanat:
  • Lohja
  • Lohjan sairaala
  • raskaus

Lohjan sairaalan äitiyspoliklinikalla hoidamme raskaana olevia naisia.

Kätilö tekee ultraäänitutkimusta

Ensimmäinen kontakti äitiyspoliklinikalle on usein alkuraskauden ultraäänitutkimukset, jotka tehdään 11+6–13+6 sekä 20–22 raskausviikolla. Neuvola laittaa lähetteen ensimmäiseen ultraääneen.

Tavallisimpia syitä äitiyspoliklinikalla käynteihin ovat muun muassa:

  • kohonnut verenpaine
  • ennenaikaiset supistukset
  • poikkeava tarjonta (esim. perätila)
  • sokeriaineenvaihdunnan häiriöt (raskaudenaikainen diabetes)
  • synnytystapa-arvio, edellisestä synnytyksestä johtuen
  • sikiön kokoarvio

Äitiyspoliklinikan yhteydessä toimii ruotsin- ja suomenkielinen synnytyspelkopoliklinikka sekä polikliininen hoitajavastaanotto. Hoitajavastaanotolla annamme kotoa tuleville, Lohjan sairaalassa synnyttäneille potilaille imetysohjausta lapsen kuuden kuukauden ikään asti. Vastaanotolla toteutamme myös alle kaksiviikkoisen vastasyntyneen lääkäri- ja hoitajakäynnit.

Vierailu- ja vastaanottorajoitukset

Oletko tulossa Lohjalle synnyttämään? Lämpimästi tervetuloa Lohjan sairaalan synnytysvalmennukseen!

Valmennuksessa saat tietoa Lohjan sairaalan synnytysosastosta, synnytyksen vaiheista, kivunlievityksestä ja ensihetkistä vauvan kanssa. Valmennusta pitävät Lohjan sairaalan kätilöt. Valmennus on tarkoitettu sekä synnyttäjälle että tukihenkilölle.

Valmennuksia järjestetään keskiviikkona 4.10., tiistaina 7.11. ja tiistaina 5.12. klo 16–18. Ensi vuoden valmennuksista ilmoitamme myöhemmin.

Voit osallistua etävalmennukseen itsellesi parhaiten sopivana ajankohtana tämän linkin kautta. Linkki on joka kerralla sama.

Odotamme sinua linjoilla!

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.