Siirry pääsisältöön

Neurologian ja sisätautien osasto, Hengityshalvausyksikkö, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
  • neurologia
  • sisätaudit
  • Hyvinkään sairaala

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Hyvinkään sairaala
Sairaalankatu 1, B-rakennus, 4. krs
Hyvinkää

Postiosoite

PL 585
05850 Hyvinkää

Vierailuajat

ma–su 13.00–19.00

Hyvinkään sairaalan neurologian ja sisätautien osastolla hoidamme aivoverenkiertoaivoverenkierto- ja aivoinfarktipotilaita, MS-tautia ja epilepsiaa sairastavia potilaita sekä sisätautipotilaita.

Potilailla on samanaikaisesti monenlaista kuntoutustarvetta, joka vaatii monentailta asiantuntemusta ja yhteistyötä muun muassa fysio-, toiminta- ja puheterapeuttien sekä hoitohenkilökunnan kesken.

Potilaat tulevat osastollemme päivystyksestä, sairaalasiirtoina neurologian klinikalta, Töölön sairaalasta tai sovitusti neurologian poliklinikan kautta sekä muista sairaanhoitopiireistä. Neurologian ja sisätautien osasto sijaitsee B-rakennusosan neljännessä kerroksessa.
 

Hengityshalvausyksikkö 

Osastollamme toimii myös hengityshalvausyksikkö, jonka toiminnasta vastaa keuhkosairauksien vastuualue sekä sairaalassa että kotona. Potilaspaikkoja on yhdestä kolmeen. Potilaiden lääkehoidosta, kokonaishoidosta ja yksikön toiminnasta vastaa keuhkosairauksien ylilääkäri. Yksikössä on oma hoitotiimi ja sairaanhoitajakoordinaattori asiantuntijahoitajana vastaamassa yhdessä vastuulääkäreiden kanssa hyvän hoidon toteutumisesta. Hengityshalvauksen voivat aiheuttaa useat eri sairaudet. Pääsääntöisesti taustalla on jokin neurologinen sairaus tai vakava vamma.

Sairaalat