Siirry pääsisältöön

Naistentautien ja synnytysten vuodeosasto 2, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
  • naistentaudit
  • synnytykset
  • raskaus

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Hyvinkään sairaala, A-rakennus, 2. krs
Sairaalankatu 1
Hyvinkää

Postiosoite

PL 585
05850 Hyvinkää

Meillä on käytössä takaisinsoittojärjestelmä.

Puhelin, Meillä on käytössä takaisinsoittojärjestelmä.: 019 4587 2269
ma–pe 7.00–15.00

Vierailuajat, synnyttäjän puoliso ja sisarukset

ma–su 8.30–20.30
Muille vieraille vierailuaika on klo 18-19.

Hyvinkään sairaalan naistentautien ja synnytysten vuodeosastolla hoidamme naistentautien potilaita, raskaana olevia ja synnyttäneitä perheitä.

Naistentautien ja synnytysten vuodeosastolla on 21 potilaspaikkaa, jossa hoidamme naistentautien potilaita, raskaana olevia ja synnyttäneitä perheitä. Pieni ja kodikas osastomme tarjoaa lämpimän ja rauhallisen paikan syntymälle ja vastasyntyneeseen tutustumiselle sekä naistentautien potilaille.

Noudatamme toiminnassamme WHO:n ja Unicefin vauvamyönteisyysohjelmaa. Sairaalamme sai Baby Friendly Hospital -sertifikaatin vuonna 2015.

Synnytyksen jälkeen viihtyisällä vuodeosastollamme on mahdollisuus perhehuoneeseen, jossa vanhemmat voivat rauhassa tutustua uuteen perheenjäseneen.  Huhtikuussa 2020 meillä avautui uusi perhehuoneosasto sairaalan ensimmäisessä kerroksessa. Potilaspaikkoja osastolla on 21 ja useimmat huoneet soveltuvat perhehuoneiksi paikkatilanteen niin salliessa. Uudelleensynnyttäjänä sinulla on mahdollisuus polikliiniseen synnytykseen tai varhaiseen kotiutumiseen. Ensisynnyttäjät ovat osastollamme keskimäärin 2-3 vuorokautta, uudelleensynnyttäjät 2 vuorokautta. Sektiosynnytys pidentää hiukan sairaalahoitoa. Uudelleensynnyttäjänä voit halutessasi kotiutua 6-24 tuntia synnytyksestä, mikäli kaikki on hyvin. Tällöin sovitaan seurantakäynti sairaalaan 3-5 vuorokauden päähän.

Imetyspoliklinikka

Imetyspoliklinikka toimii Hyvinkään sairaalan H-rakennuksessa lastentautien poliklinikalla kolmena päivänä viikossa (maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin). Tällöin hoitaja vastaa soittopyyntöihin ja potilas pyydetään tarvittaessa vastaanotolle.

Sairaalamme imetyspoliklinikalta saat apua erilaisiin imetysongelmiin, neuvolan tarjoaman avun lisäksi. Voit ottaa yhteyttä meihin koko imetysajan. Imetysaikana lähetettä ei tarvita. Jos sinulla on ollut erityisiä ongelmia edellisessä imetyksessä ja haluat niihin ennakoivaa apua jo raskausaikana, voit olla yhteydessä jo raskausaikana. Tällöin tarvitaan lähete esimerkiksi terveydenhoitajalta.

Sairaalat