Siirry pääsisältöön

Endoskopiapoliklinikka, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
  • endoskopia
  • tähystys
  • Hyvinkään sairaala

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Hyvinkään sairaala, A-rakennus, 1. krs
Sairaalankatu 1
Hyvinkää

Postiosoite

PL 585
05850 Hyvinkää
ma–pe 8.00–16.00

Aukioloajat

ma–to 7.30–16.00
pe 7.30–15.00

Hyvinkään sairaalan endoskopiapoliklinikalla teemme tähystystutkimuksia, joita ovat mahalaukun tähystykset (gastroskopia), paksusuolen tähystykset (kolonoskopia), virtsarakon tähystykset (kystoskopia) ja keuhkoputkien tähystykset (bronkoskopia) sekä niiden yhteydessä tehtävät toimenpiteet kuten koepalojen otto ja polyypin poisto. Lisäksi teemme poliklinikalla ohutsuolen kapselikuvauksia.

Tähystystutkimuksin voimme tutkia monenlaisia oireita. Tyypillisiä niistä ovat esimerkiksi närästys, nielemisvaikeus, ummetus, suolen toiminnan muutos, ruoansulatuskanavan verenvuoto, veriyskä ja verivirtsaisuus sekä muut virtsaamisvaivat.

Endoskopiapoliklinikalla teemme sekä päivystyksellisiä että ajanvaraustutkimuksia. Tähystyksiin tulet lääkärin lähetteellä terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, yksityiseltä lääkäriasemalta tai sairaalasta toiselta erikoisalalta. Jotta tähystys saadaan onnistuneesti tehtyä, on tähystykseen saapuvan tärkeää noudattaa antamiamme valmistautumisohjeita, kuten esimerkiksi paasto ja paksusuolen tähystystä edeltävän tyhjennys.

Sairaalat