Siirry pääsisältöön

Apuvälinekeskus, Raaseporin sairaala

Asiasanat:
  • apuvälineet
  • Apuvälinekeskus
  • Raasepori

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Apuvälinekeskus
Raaseporintie 37
Tammisaari

Postiosoite

PL 1020
00029 HUS

Avoin vastaanotto

ma–pe 12.00–14.00
Ajanvarauskäynnit sopimuksen mukaan

Raaseporin sairaalan apuvälinekeskuksessa vastaamme Hangon, Inkoon ja Raaseporin perusterveydenhuollon sekä erikoissairaanhoidon, Raaseporin sairaalan, lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälinepalveluista.

Tavoitteenamme on tukea toimintakykyäsi ja itsenäistä suoriutumistasi omassa toimintaympäristössäsi ja elämäntilanteessasi. Saat meiltä yksilöllistä ja monipuolista palvelua  liittyen esimerkiksi  liikkumiseen, siirtymiseen, kodinhoitoon, asuntojen varusteisiin ja henkilökohtaiseen hygieniaan.

Palveluumme kuuluvat apuvälinetarpeen havaitseminen, tarpeen arviointi, apuvälineen valinta, hankinta, luovutus ja käyttöönotto sekä käytön opetus. Lisäksi saat meiltä seuraavia palveluita: käytön seuranta, kunnossapitohuolto ja korjaus, apuvälineen palautus sekä varastointi ja kierrätys. 

Yksilöllisten lääkinnällisten kuntoutuksen apuvälineiden hankintaa varten tarvitset lääkärin lähetteen tai fysioterapeutin lausunnon. Tällaisia apuvälineitä ovat esimerkiksi proteesit, ortoosit ja tuet, yksilölliset jalkatuet ja ortopediset jalkineet sekä peruukit.

Apuvälineiden ensisijainen palvelupiste on apuvälinekeskus, Raaseporintie 37, Tammisaari. Tarvittaessa voit saada apuvälinepalveluja myös Hangon, Inkoon, Karjaan ja Pohjan terveysasemilta.