Siirry pääsisältöön

Lastenpsykiatrinen hoito vastaanotoilla

Asiasanat:
  • lastenpsykiatria

Lastenpsykiatrian vastaanotoilla hoidamme ja arvioimme alle 13-vuotiaita lapsia. 

Hoidamme lapsia, joilla on toimintakykyä haittaavia tunne-elämän ja käyttäytymisen häiriöitä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi  

  • vakava käytöshäiriö, 
  • voimakasta mielialojen vaihtelu,
  • itsetuhoisuus,
  • toistuvaa ahdistus, masentuneisuus tai pelko, 
  • vakavat vuorovaikutusongelmat tai
  • vakava syömishäiriö.  

Lapsen hoito vastaanotoillamme alkaa yleensä tutkimusjaksolla, jonka aikana tapaamme lasta ja vanhempia.  Tavoitteenamme on saada kokonaisvaltainen kuva lapsen ongelmista ja voimavaroista.  
 
Teemme tiivistä yhteistyötä vanhempien kanssa, jotta lapsen psyykkistä vointia ja toimintakykyä pystytään tukemaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Laadimme hoitosuunnitelman yhdessä perheen kanssa. Lapsen hoito voi sisältää yksilökäyntejä, perhetapaamisia ja ryhmähoitoa. Teemme vanhempien luvalla yhteistyötä lapsen elämässä tärkeässä roolissa olevien aikuisten (esim. opettaja tai päivähoidon henkilökunta) kanssa. 
 
Lapsi tulee hoitoon lääkärin lähetteellä. Käynnit ovat perheelle maksuttomia.  
 

Toimipisteet

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikkö, Itäinen

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikössä hoidamme ja tutkimme 5–12-vuotiaita lapsia, joilla on vakavia käyttäytymisen säätelyn…

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikkö, Keskinen

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikössä vastaamme 6–12-vuotiaiden lasten tutkimuksesta kiireellisestä hoidosta ja konsultaatioista.

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikkö, Pohjoinen

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikössä hoidamme 5–12-vuotiaita lapsia, joilla on vakava ahdistus, masennus, käyttäytymisen säätelyn…

Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikkö, Läntinen

Hoidamme Lastenpsykiatrian tutkimus-, akuutti- ja konsultaatioyksikössä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella asuvia 6–12-vuotiaita lapsia, joilla on…

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.