Siirry pääsisältöön

Lasten syöpä

Asiasanat:
  • lastentaudit
  • Uusi lastensairaala
  • syöpä

Hoidamme HUSissa kaikkia lasten syöpäsairauksia. Suomessa sairastuu syöpään vuosittain 130–150 lasta ja nuorta. Hoidamme heistä Uudessa lastensairaalassa noin kolmasosaa.

Lasten syöpä

Lasten yleisin syöpä on akuutti lymfoblastileukemia (ALL), johon sairastuu noin 15 lasta vuosittain HUS-alueella. ALL:n hoidon kesto on 2–2,5 vuotta. Lasten toiseksi yleisin syöpämuoto on pahanlaatuinen aivokasvain. Muita lapsilla esiintyviä syöpiä ovat mm. neuroblastooma, lasten nefroblastooma eli Wilmsin tuumori ja osteosarkooma eli luusyöpä. 

Hoitotuloksemme lasten syövissä ovat maailman kärkiluokkaa. ALL:n hoitotuloksemme ovat maailman parhaat, hoidossa olevista potilaista paranee 98 %.

Hoidamme syöpätauteja solunsalpaajahoidolla, kirurgisella hoidolla ja sädehoidolla erilaisina yhdistelminä. Lisäksi teemme kantasolusiirtoja. Annamme Uudessa lastensairaalassa myös CART-T-soluhoitoa.

Keskeistä syövän hoidossa on pahoinvoinnin ehkäiseminen, kivun hoito, aliravitsemuksen hoito, leikkauksen jälkeinen hoito sekä infektioiden ehkäiseminen ja hoito. Lääketieteellinen hoito ei yksin riitä, vaan sen tueksi tarvitaan korkeatasoista hoitotyötä ja huolenpitoa. Aikuistuneet  potilaamme ohjaamme jälkiseurantaan HUS Syöpäkeskuksen myöhäisseurantapoliklinikalle.

Lapsen tai nuoren sairastuminen syöpään koskettaa koko perhettä ja mullistaa perheen elämän. Hoidamme syöpää sairastavia lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään kokonaisvaltaisesti. Henkilökuntamme auttaa perheitä sopeutumaan tilanteeseen sekä tukee ja neuvoo perheitä. 
 

Toimipisteet

Vuodeosasto Taika, Uusi lastensairaala

Vuodeosasto Taikassa hoidamme syöpä-, veritauti- ja kantasolusiirtopotilaita sekä munuais-, maksa- ja elinsiirtopotilaita. 

Päiväsairaala ja vastaanotot Taika, Uusi lastensairaala

Päiväsairaala ja vastaanotot Taikassa on päiväsairaalan lisäksi toimenpideyksikkö, hematologiset lääkäri- ja hoitajavastaanotot sekä lasten munuais- ja…

Leikkaus- ja anestesiaosasto, Uusi lastensairaala

Uuden lastensairaalan Leikkaus- ja anestesiaosastolla hoidamme alle 16-vuotiaita potilaita.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.