Siirry pääsisältöön

Harvinaiset neurometaboliset ja -immunologiset sairaudet lapsilla

Asiasanat:
  • lastenneurologia

Tutkimme ja hoidamme lapsia ja nuoria, joilla on harvinainen neurometabolinen tai neuroimmunologinen sairaus.

Neurometaboliset sairaudet ovat perinnöllisiä harvinaissairauksia, jotka johtuvat aineenvaihdunnan häiriöistä ja aiheuttavat erilaisia kehityksen poikkeamia ja neurologisia oireita. Monet sairaudet ovat luonteeltaan eteneviä.  

Lapsella voi olla kehitysviivettä tai kehitys voi taantua, tai lapsella voi olla esimerkiksi liikehäiriöitä, kohtausoireita tai aistien toiminnanhäiriöitä. Suunnittelemme tarvittavat tutkimukset yksilöllisesti kliinisen tutkimuksen ja seulontakokeiden perusteella. Kehittyneet geenitutkimukset ovat mahdollistaneet tarkan diagnoosin löytymisen yhä useammalle potilaalle. Useimpiin neurometabolisiin sairauksiin ei ole täsmähoitoa, mutta voimme auttaa lapsipotilaita monin tavoin oireenmukaisesti ja yksilöllisellä kuntoutuksella.  

Neuroimmunologiset sairaudet ovat tulehduksellisia sairauksia, jotka johtuvat immuunijärjestelmän häiriöistä keskushermoston alueella. Sairaudet alkavat lapsilla usein infektion tai jonkun muun elimistön stressitilanteen jälkeen. Sairausryhmään kuuluvat MS-tauti, ADEM, myastenia gravis, transversaalimyeliitti ja muita harvinaisia neuroimmunologisia sairauksia. Neuroimmunologisiin sairauksiin käytetään monia lääkehoitoja. 
 

Toimipisteet

Lasten vastaanotot, Uusi lastensairaala

Uuden lastensairaalan Lasten vastaanotoilla tutkimme ja hoidamme alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat erikoissairaanhoidon…

Päiväkeskus Avaruus, Uusi lastensairaala

Päiväkeskus Avaruudessa hoidamme liikunta- ja monivammaisia lapsia ja nuoria.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.