Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Päätös ulkomaan matkalta palaavan HUSin henkilöstön työhön paluusta päivitetty

Päätös ulkomaan matkalta palaavan HUSin henkilöstön työhön paluusta päivitetty

Töihin paluuseen vaikuttaa, mistä maasta työntekijä palaa.
 
​Valtioneuvosto päätti EU-sisärajojen avaamisesta 14.5.2020 alkaen. Rajat avataan välttämätöntä työmatkustusta varten, mutta vapaa-ajan matkustamista tulee edelleen välttää.

Valtioneuvoston päätöksen myötä HUSin toimitusjohtajan päätös työ- ja virkamatkoista sekä ulkomailta Suomeen palaavien työhön paluusta on uusittu. HUSissa on päädytty ratkaisuun, joka huomioi eri maiden erilaiset epidemiatilanteet.

Jos HUSin työntekijä palaa maasta, jossa koronavirustilanne on Suomea huonompi, työntekijän tulee olla 14 vuorokautta karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Jos työntekijä palaa Suomeen maasta, jonka epidemiatilanne on samankaltainen tai parempi kuin Suomen, voi henkilö palata normaaliin työhönsä, mikäli hän on oireeton ja esimiehellä on ollut etukäteinen tieto matkasta. Näiden henkilöiden on käytettävä paluuta seuraavien 14 vuorokauden ajan kirurgista suu- ja nenäsuojainta oleskellessaan missä tahansa HUSin tiloissa.

HUSin henkilökunnan kaikki työ- ja virkamatkat ulkomaille ovat edelleen toistaiseksi kiellettyjä. Myös kaikki matkat kansainvälisiin kongresseihin niiden maantieteellisestä sijainnista riippumatta on toistaiseksi kielletty. HUS suosittaa edelleen, että henkilöstö välttää kaikkea matkustamista ulkomaille.
Tulosta
13.5.2020 14:48