Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Päätös HUSissa tapahtuvasta opiskelusta (lääketieteen ja terveysalan opiskelu) korona-epidemian aikana

Päätös HUSissa tapahtuvasta opiskelusta (lääketieteen ja terveysalan opiskelu) korona-epidemian aikana

 
​Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia. Terveydenhuollon toimintakyvyn ja potilaiden ja henkilöstön turvaamiseksi HUSin sairaala-alueella liikkumista on rajoitettu

HUS on opetussairaala, jonka tiloissa liikkuu runsaasti lääketieteen ja terveysalan opiskelijoita. HUSissa opintojaan suorittaviin opiskelijoihin sovelletaan pääosin samoja COVID-19 -tartuntatautiepidemian ehkäisyyn liittyviä päätöksiä kuin HUSin henkilöstöön. Tämä tarkoittaa mm. sitä, ettei HUSin tiloihin saa tulla, jos on mitään hengitystieinfektioon viittavia oireita (esimerkiksi yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, nuha, lihaskivut tai päänsärky).

Opiskelijoita ja HUSissa järjestettävää opetusta koskien HUSin henkilöstöä koskeviin päätöksiin tehdään kuitenkin joitain tarkennuksia:

  • Mikäli opiskelija palaa ulkomailta, hän ei saa tulla HUSin tiloihin 14 vuorokauteen kotimaahan paluun jälkeen.
  • Potilasopetukset sekä potilashuoneissa, poliklinikoilla ja muissa tiloissa, joissa hoidetaan potilaita, järjestettävät opetukset kielletään
  • Yhden työvuoron tai -päivän kestävät opiskeluun liittyvät harjoittelut kielletään
  • Pidempiaikaiset potilastyössä tapahtuvat suunnitellut ja ohjatut harjoittelujaksot (kuten esimerkiksi terveysalan opiskelijoiden ohjatut harjoittelut) ovat sallittuja. Yksiköllä / osastolla on kuitenkin oikeus kieltäytyä ottamasta harjoittelijoita vastaan, mikäli harjoittelu häiritsee merkittävästi yksikön / osaston perustoimintaa. Ohjattu harjoittelu tapahtuu HUSin vastuuyksikön / osaston työjohdon ja valvonnan alaisena sekä HUS-kuntayhtymän sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti.
  • HUS-kuntayhtymään virka- tai työsopimussuhteessa oleviin opiskelijoihin (kuten esimerkiksi lääketieteen amanuenssit ja terveydenhuollon ammattihenkilön sijaisuudessa työskentelevät opiskelijat) sovelletaan tämän päätöksen sijaan HUSin henkilöstölle annettuja määräyksiä ja ohjeistusta.

Tämä päätös koskee ainoastaan HUSin tiloissa tapahtuvaa opiskelua, eikä korvaa oppilaitosten opiskelijoilleen mahdollisesti muuten antamia päätöksiä tai ohjeistuksia.
Tulosta
16.3.2020 8:07