Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUSin johtaminen ja viestintä koronavirusepidemian aikana

HUSin johtaminen ja viestintä koronavirusepidemian aikana

Kriisitilanteessa tiedon tarve on suuri ja viestintään kohdistuu paljon odotuksia. Pandemian operatiivinen johtaminen on keskitetty ja siitä vastaa johtajaylilääkäri toimitusjohtajan alaisuudessa.
 

Myös koronavirusepidemiaan liittyvä viestintä on keskitetty.​

HUSin pandemian aikaisesta toiminnasta päättää toimitusjohtaja Juha Tuominen. Pandemian operatiivinen johtaminen on täysvalmiuden aikana keskitetty johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvelle. Hänen alaisuudessaan toimii HUSin valmiusjohto ja laaja pandemiakoordinaatioryhmä, jonka tehtävänä on ylläpitää tilannekuvaa ja tukea johtamisstrategiaa. Ryhmä sisältää asiantuntijaosaamisen infektiotaudeista ja epidemiologiasta, kuten kaikista muistakin HUSin toiminnoista.

HUSin pandemiaviestintää johdetaan keskitetysti. Viestinnän keskittäminen on kriisitilanteissa välttämätöntä tiedonkulun ja luotettavan ja oikea-aikaisen viestinnän turvaamiseksi. Avoimuus, tiedon jakaminen sitä mukaa kun sitä on tarjolla ja päätösten perustelu korostuvat. Kaikki koronavirusviestintään liittyvät tiedotteet ja materiaalit löytyvät osoitteesta www.hus.fi/korona.

HUSin kannanotot

Keskitetyssä viestinnässä on kyse HUSin tai sen yksiköiden virallisista näkemyksistä tai lausunnoista.

Kun HUS ottaa kantaa oman toimintansa ulkopuoliseen pandemian johtamiseen, sen tekee toimitusjohtaja tai johtajaylilääkäri. Erityisaihealueiden, kuten esimerkiksi hankinnan, synnytystoiminnan tai diagnostiikan, kysymyksiä osaavat parhaiten kommentoida niiden vastuujohtajat.

HUSin asiantuntijat ja työntekijät kommentoivat oman osaamis- ja vastuualueensa puitteissa, mikäli työtilanteeltaan ehtivät.

HUS turvaa kaikessa viestinnässä hoitosuhteen luottamuksellisuuden ja potilastietojen salassapidon.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Juha Tuominen 09 4717 1200​

Tulosta
9.4.2020 14:20