Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » Ensimmäinen potilas tehohoidossa koronavirustartunnan vuoksi HUSissa

Ensimmäinen potilas tehohoidossa koronavirustartunnan vuoksi HUSissa

Eläkeikäinen henkilö on HUSissa hoidettavana teho-osastolla koronavirustartunnan vuoksi. Ennen tehohoitoa henkilö oli lyhyen aikaa osastohoidossa.
 
​​Kansainvälisten potilastapausten perusteella on ollut odotettavissa, että myös Suomessa osa koronavirustartunnan saaneista tulee tarvitsemaan tehohoitoa. Olemme HUSissa valmistautuneet tätä varten, sanoo tehohoidon ylilääkäri Ville Pettilä. 


Koronavirus (
COVID-19) voi aiheuttaa pienellä osalla potilaista äkillisen hengitysvajausoireyhtymän, jossa keuhkoihin kertyy tulehduksen takia tulehdussoluja ja nestettä. Tällöin keuhkojen kyky hoitaa tehtäväänsä heikkenee ja henkilö voi tarvita tehohoitoa. Tehohoidossa hengitystä ja verenkiertoa tuetaan hengityslaitteella sekä verenkierron tukihoidoilla. HUSin tehohoitopaikoista keskimäärin 70-75 % on käytössä jatkuvasti.  

Tarvittaessa pystymme lisäämään tehohoidon resursseja siirtämällä kiireettömiä leikkauksia, jotka vaativat tehohoitoa. Lisäksi voimme muuttaa leikkausosastojen heräämöpaikkoja lisätehohoitopaikoiksi. Toistaiseksi emme ole joutuneet tehohoidon turvaamiseksi tekemään supistuksia muussa toiminnassa, sanoo Ville Pettilä. 

Lisätietoa koronavirukseen liittyen: 

Tulosta
16.3.2020 10:38