Siirry pääsisältöön

Puheterapia

Asiasanat:
  • puheterapia

Puheterapiassa tutkimme ja kuntoutamme kaiken ikäisten ihmisten vuorovaikutuksen, kommunikaation, puheen, kielen, äänen sekä syömisen ja nielemisen häiriöitä.

Puheterapeuttimme työskentelevät sairaaloiden eri osastoilla ja poliklinikoilla. Puheterapeutin arvioon pääset lääkärin lähetteellä.

Puheterapeuttisessa tutkimuksessa määrittelemme häiriösi laadun ja vaikeusasteen erilaisilla testeillä, haastatteluilla, havainnoilla ja tarvittaessa kuvantamistutkimuksilla.

Toimimme osana moniammatillista työryhmää ja olemme mukana laatimassa tehtyihin tutkimuksiin perustuvia kuntoutussuunnitelmia ja -suosituksia. Tarvittaessa teemme arvioita ja suosituksia erilaisten kommunikoinnin apuvälineiden saamiseksi.

Tietyissä yksiköissämme tarjoamme myös puheterapiakuntoutusta, jolla tähtäämme toiminta- ja kommunikointikykysi vahvistumiseen.

Toimipisteet

Puheterapeutit, aikuisten kuulokeskus Kirurginen sairaala

Kirurgisen sairaalan aikuisten kuulokeskuksen puheterapiassa arvioimme ja kuntoutamme potilaita, joilla on kuulemisen ongelmia. Puheterapeutin arvioon…

Puheterapeutit, Apuvälinekeskus Tietoteekki

Apuvälinekeskuksen yhteydessä toimivassa Tietoteekissa teemme kommunikoinnin apuvälinearvioita. Arviossa kartoitamme mm. potilaan toimintakykyä suhteessa…

Puheterapeutit, Foniatrian poliklinikka Pasila

Foniatrian poliklinikan puheterapiassa Pasilan Rubik-kiinteistössä palvelemme aikuisia ja lapsia. Puheterapeutin arvioon pääset lääkärin lähetteellä.

Puheterapeutit, Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan puheterapiassa teemme puheterapeuttisia tutkimuksia, joiden pohjalta tehdään kuntoutussuunnitelma.