Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 15.6.2021 09.28

Opiskelijat viihtyvät silmätaudeilla

Asiasanat:
  • silmätaudit
  • opetus
  • hoitotyö

Okuloplastian ja silmätautien sarveiskalvo- ja etuosakirurgisessa yksikössä koulutetaan aktiivisesti sairaanhoidon opiskelijoita. Yksikössä kiinnitetään huomiota ohjauksen laatuun ja osaamistavoitteiden toteutumiseen.

Okuloplastian ja sarveiskalvo- ja etuosakirurgian opiskelijavastaavat ja osastonhoitaja vierekkäin

Opiskelijavastaava Nawa Lokman, osastonhoitaja Krista Harri ja opiskelijavastaava Elena Jatsko ovat tyytyväisiä opiskelijoiden ohjaukseen. “Haluamme, että jokainen opiskelija saa hyvän harjoittelukokemuksen.”

Keväällä teetetyssä opiskelijakyselyssä yksikkö sai kiitosta opiskelijamyönteisestä ilmapiiristä, oppimisesta ja ohjauksen laadusta. Asteikolla 1–10 9,8 opiskelijoista suosittelee mielellään yksikköä myös muille opiskelijatovereille.

Opiskelijat ovat antaneet avointa palautetta vastaanottavaisesta harjoitteluympäristöstä. Opiskelijoita kohdellaan tasavertaisina työtovereina.

“Meillä on hyvä ilmapiiri ja työyhteisö. Opiskelijan on turvallista tulla meille harjoitteluun, sillä koko työyhteisö ottaa opiskelijan lämpimästi vastaan. Opiskelija kohdataan tulevana kollegana ja kaikki ovat valmiina auttamaan”, opiskelijavastaava Nawa Lokman kertoo.

Kiitosta ohjauksen laadusta ja oppimisesta

Harjoittelujakson alussa tutustutaan huolellisesti opiskelijan opiskeluhistoriaan ja osaamisen tasoon ja asetetaan realistiset osaamistavoitteet. Jokainen harjoittelujakso on yksilöllinen. Opiskelijat ovat arvioineet asteikolla 1–10 ohjauksen laaduksi 9,65  ja oppimisen mittariksi 9,33.

“Keskustelemme paljon opiskelijan osaamisesta ja tavoitteista, ja otamme ne huomioon harjoittelujakson suunnittelussa. Opiskelija saa paljolti itse vaikuttaa harjoitteluunsa”, opiskelijavastaava Elena Jatsko kertoo.

Harjoittelun aikana opitaan uusia taitoja ja vahvistetaan nykyistä osaamista. Yksikössä järjestetään vierailuja myös muihin silmätautien yksiköihin. Harjoittelujakson lopussa opiskelijalla on hyvä kuva kokonaisuudesta ja työstä silmätaudeilla.

“Opiskelijalle tulee tutuksi poliklinikkatoiminta, leikkaus ja leikkauksen jälkeinen hoito, päivystys ja kirurginen hoitopolku. Osaamista kertyy harjoittelujakson aikana paljon”, Jatsko kertoo.

 

Lue lisää uratarinoita

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.