Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 16.6.2022 10.44

Kohti vauvamyönteisyyttä – Naistenklinikan ja neuvoloiden yhteistyö tiivistyy

Asiasanat:
  • Husari
  • integraatiohankkeet
  • Naistenklinikka

Vuoden 2022 alussa käynnistyi vuoden mittainen HUSin ja Helsingin perusterveydenhuollon yhteistyöprojekti, jonka tavoitteena on parantaa synnytyssairaalan ja neuvoloiden välistä yhteistyötä ja selkeyttää toimijoiden tehtävänjakoa.

Vauva ja fysioterapeutti

Projektin pidempiaikaisena tavoitteena on saavuttaa Naistenklinikalla ja Helsingin neuvoloissa WHO:n vauvamyönteisyysohjelman mukaiset kriteerit ja hakea THL:n vauvamyönteisyyssertifikaattia molemmille toimijoille.
 
Sertifikaatin saamiseksi Naistenklinikalle tarvitaan sairaalakohtainen vauvamyönteisyysohjelma lapsivuodeosastoille ja vastasyntyneiden teho-osastolle. Vauvamyönteisyysohjelmassa kehitetään potilaslähtöistä ja oikea-aikaista imetysohjausta sekä tiivistetään yhteistyötä neuvoloiden kanssa. Myös moniammatillinen yhteistyö ja eri ammattiryhmien osaamisen tehokas käyttö ovat keskeisiä.
 
Projektin pitkäaikaistavoitteita arvioidaan 2–3 vuoden kuluttua, jolloin käytäntöjen vakiinnuttamisen ja tilastoinnin jälkeen nähdään, voidaanko vauvamyönteisyyssertifikaattia hakea.

Teksti: Suvi Pärnänen
Kuva: Severi Uusitalo

Husari 2/2022

Feedback

Löysitkö etsimäsi?