Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Erikoistuminen lastentauteihin

HUSin lastentaudeilla on työskentelymahdollisuuksia niin lastenlääkäriksi erikoistuville kuin muillekin alasta kiinnostuneille sekä syvempää lastensairaanhoidon osaamista tavoitteleville muiden alojen erikoistuville lääkäreille.

Erikoistuvia lääkäreitä Uudessa lastensairaalassa

Lastentautien erikoislääkäri on monipuolinen ammattilainen, joka osaa hoitaa lasten ja nuorten sisätautisia pulmia päivystyksessä, osastolla sekä ajanvarausvastaanotolla vastasyntyneistä teini-ikäisiin.

Lastenlääkäri tukee lapsen ja nuoren hyvinvointia sekä kasvua ja kehitystä yhteistyössä muiden lastenalojen (lastenneurologia ja -kirurgia, lasten- ja nuorisopsykiatria) sekä muiden erikoisalojen (esimerkiksi korva- nenä- ja kurkkutaudit, perinnöllisyyslääketiede, naistentaudit ja synnytykset) kanssa. Lastenlääkäreitä työskentelee erikoissairaanhoidossa, perusterveydenhuollossa, yksityissektorilla, tutkijoina sekä asiantuntija- ja hallintotehtävissä.

Tarjoamme mahdollisuuden suorittaa lastenlääkärin erikoistumiskoulutuksen vaatimusten mukainen koejakso akuuttipediatrian jaksolla Uudessa lastensairaalassa, keskussairaalajakso Jorvin tai Hyvinkään sairaalassa ja yliopistosairaalakoulutus Uudessa lastensairaalassa.

HUSin lastentautien yksiköiden kattava potilasmateriaali takaa valmistuvan erikoislääkärin laaja-alaisen osaamisen paitsi yleispediatriassa, myös pediatrian suppeammilla aloilla, joita ovat

 • lasten allergologia
 • lasten endokrinologia
 • lasten gastroenterologia
 • lasten hematologia ja onkologia
 • lasten infektiosairaudet
 • lasten kardiologia
 • lasten keuhkosairaudet
 • lasten nefrologia 
 • neonatologia
 • lasten reumatologia ja 
 • sosiaalipediatria.

Tuemme myös erikoistuvan lääkärin mahdollisen tutkimustyön nivomista kliiniseen työhön.

Erikoistuvan lääkärin työhön on integroitu työpisteestä riippuen vähintään 2–5h/vko säännöllistä toimipaikkakoulutusta, minkä lisäksi mahdollistetaan osallistuminen kokopäiväiseen kotimaiseen ja kansainväliseen teoriakoulutukseen. Erikoistuvan lääkärin koulutusta tukevat esihenkilön lisäksi kouluttajalääkärit, nimetyt lähikouluttajat ja mentorit.

Lastenlääketiede soveltuu erikoisalana erityisesti lääkärille, joka nauttii lasten ja perheiden kanssa työskentelystä, vaihtelevasta työnkuvasta ja moniammatillisesta yhteistyöstä.

Tervetuloa töihin HUSin lastentaudeille!

Lilli Leimi ja Juha Grönholm kertovat lastentauteihin erikoistumisesta HUSissa

Skip video

 

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Akuuttipediatrian jakso, Uusi lastensairaala /Jorvin sairaala
osastonylilääkäri Mikael Kuitunen (mikael.kuitunen@hus.fi)
ylilääkäri, linjajohtaja Anne Wikström (anne.wikstrom@hus.fi)

Runkokoulutus
Hyvinkään sairaala
ylilääkäri Petri Rahkonen (petri.rahkonen@hus.fi)

Jorvin sairaala
ylilääkäri, linjajohtaja Anne Wikström (anne.wikstrom@hus.fi)

Yliopistopalvelu
Uusi lastensairaala
ylilääkäri, linjajohtaja Anne Wikström (anne.wikstrom@hus.fi)

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.