Silmätautien päivystyspoliklinikka

​​Käyntiosoite
Silmä-korvasairaala
Silmätautien päivystys
Haartmaninkatu 4 E, Helsinki

Postiosoite
PL 220, 00029 HUS
 
Aukioloaika
Päivittäin klo 7−22
(klo 22−7 vain akuutit hätätilanteet konsultaation mukaisesti)
 
Yhteydenotot
Toimisto: 09 471 73170, soittoaika arkisin klo 7.30–15
Silmäpäivystys: 09 471 73170, soittoaika päivystyksellisissä silmävaivoissa 24 h/vrk
Faksi: 09 471 76686

Poliklinikan ylilääkäri: Marita Uusitalo
Osastonhoitaja: Teija Pirhonen
 
Aukioloaika
Päivystyslähetteellä saapuville potilaille vuoden jokaisena päivänä, virka-ajan ulkopuolella sairauden kiireellisyyden mukaan. Tultaessa päivystykseen terveydenhuollon ammattilainen, yleensä erityiskoulutettu sairaanhoitaja, tekee hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioinnin. Jonotilanteessa potilaiden tutkimisjärjestyksen määrittää ensisijaisesti sairauden kiireellisyysaste. Päivystyspoliklinikalla ei ole ajanvarausta.
 
Toiminta
Poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan kaikenikäisiä potilaita, joilla on päivystysluonteista erikoissairaanhoitoa vaativa silmävaiva, vamma tai sairaus.
 
Silmä- tai näköoireisen potilaan tulee ensisijaisesti hakeutua oman asuinalueensa terveyskeskukseen, terveyskeskuspäivystykseen tai halutessaan yksityislääkärille. Tarvittaessa tutkiva lääkäri tekee potilaasta lähetteen Silmätautien klinikalle päivystävän silmälääkärin ohjeiden mukaisesti. Puhelinkonsultaatio Silmätautien klinikalle tulee tehdä sekä virka- että päivystysaikana aina ennen potilaan päivystyksellistä lähettämistä.
 
Silmätautien päivystykseen ei tule saapua autolla itse ajaen, vaan julkisilla kulkuvälineillä, koska tutkimusten ja hoitotoimenpiteiden jälkeen on hyvin todennäköistä, että autolla ajaminen ei ole mahdollista.
 
Päivystyspoliklinikalla ei uusita lääkemääräyksiä, reseptien uusintojen osalta potilaan tulee olla yhteydessä hoitavaan yksikköön virka-aikana.
 
Terveyskeskuksessa hoidetaan mm:

 

 Yhteenvetolinkit

 
Vasen
Oikea