Synnyttäneiden osasto 61

Käyntiosoite
Naistenklinikka, 6. krs
Haartmaninkatu 2, Helsinki

Postiosoite
PL 140, 00029 HUS

Yhteydenotot
Kanslia / osastonsihteeri 09 471 74860 (A-siipi), 09 471 73627 (C-siipi)
Faksi  09 471 73626 (A-siipi), 09 471 73629​ (C-siipi) 

Osastolla hoidetaan synnyttäneitä äitejä ja vastasyntyneitä. Perheet saavat ohjausta vauvan hoitoon, imetykseen ja äidin toipumiseen. Hoitoaika suunnitellaan yksilöllisesti. Osaston huoneet ovat perhehuoneita. Osastolla 61 sijaitsee myös 6-paikkainen synnyttäneiden salonki, johon ohjataan hyväkuntoiset synnyttäjät ja vastasyntyneet. Salongissa viivytään vähintään kuusi tuntia ennen Perhepesähotelliin tai kotiin siirtymistä. ​

Lisäksi osastolla hoidetaan vastasyntyneiden kotiutumisen jälkeisiä poliklinikkakäyntejä.

Osastolla on sitouduttu WHO:n ja Unicefin Vauvamyönteisyysohjelmaan.

Vierailuaika on joka päivä klo 18.00-19.00. (HUOM! Perhehuoneessa puoliso/tukihenkilö mukana koko hoitojakson ajan.) Hoitotoimenpiteiden ajaksi mahdollisia vieraita pyydetään poistumaan huoneesta.

Vierailut osastolla infektioaikana (influenssa ja RSV) 
Potilaiden turvaksi ja infektioiden leviämisen ehkäisemiseksi vierailuja osastolla rajoitetaan infektioaikana. Potilaan luona voi vierailla kerralla kaksi henkilöä. Sisarusten vierailusta on hyvä sopia etukäteen henkilökunnan kanssa.
Osastolle ei voi tulla sairaana. Infektioaikana suosittelemme, että oleskelette vuodeosastolla pääsääntöisesti omassa huoneessa infektioiden ehkäisemäksi. Henkilökunnalta saa lisätietoa vierailukäytännöistä. Tarttuvaa tautia sairastavana vierailulle ei voi tulla.

HUOM! Vierailut on koronavirus (Covid-19) -epidemian vuoksi toistaiseksi kielletty.