Tietoa omaisille

 

Tehovalvonta sijaitsee P-kerroksessa. Vierailijat soittavat ovikelloa, joka sijaitsee Tehovalvonnan ovien vieressä vasemmalla seinällä. Hoitajat päästävät vierailijat odotustilaan, josta hoitaja tulee heitä hakemaan. Vierailijat desinfioivat kätensä tullessaan osastolle ja lähtiessään osastolta. Näin ehkäisemme infektioiden leviämistä.

Lähiomaiset voivat vierailla osastolla klo 13.00 - 19.00 välisenä aikana. Toivomme vain pari omaista kerrallaan vierailulle, koska huoneessa voi olla toinenkin potilas. Vierailu voidaan joutua keskeyttämään hoitotoimenpiteiden tai lääkärikierron takia. Suosittelemme lyhyitä vierailuaikoja omaisenne sairauden vaatiman levontarpeen vuoksi. Muina aikoina tapahtuvista vierailuista pyydämme sopimaan etukäteen puhelimitse.

Jokaisella potilaalla on työvuorossa vastuuhoitaja, joka kertoo potilaan voinnista, vastaa kysymyksiin ja tarvittaessa ottaa yhteyttä omaisiin. Vastuuhoitaja vastaa tiedusteluihin kaikkina vuorokauden aikoina. Tiedusteluja tulisi välttää henkilökunnan vuoronvaihtojen aikana eli klo 7.00 - 7.30, 14.00 - 14.30 ja 21.30 - 22.00.

Tietoja potilaan voinnista annamme vain lähiomaisille. Noudatamme potilaan toivomusta siitä, kenelle tietoja saa antaa. Toivomme omaisten valitsevan keskuudestaan yhdyshenkilön, joka hoitaa yhteydenpidon sairaalaan ja muille omaisille.

Tarvittaessa järjestämme mahdollisuuden keskustella lääkärin kanssa.

Mahdollisista tuliaisista ja kukkasista on hyvä neuvotella etukäteen henkilökunnan kanssa.


Vierailut potilaan luona ovat sekä potilaille että omaisille tärkeitä. Omaiset voivat myös välittää tärkeää tietoa potilaasta hoitajalle. Koska potilas ei aina jaksa tai pysty puhumaan hengityskonehoidon vuoksi, niin läheisen ihmisen kosketus tai tuttu ääni on tärkeää. Potilaan voinnin mukaan voitte osallistua hoitotoimenpiteisiin hoitajan kanssa.

Odotustilassamme on osastomme toiminnasta kertova kansio, johon voitte tutustua. Kerromme mielellämme lisää osastomme toiminnasta.