Neurologian poliklinikka

Hyvinkään sairaala
Sairaalankatu 1
05850 Hyvinkää


Faksi: 019 4587 2590
Vaihde: 019 4587 1
Neurologian poliklinikka on avoinna ma-to klo 8 - 15.30, pe 8 - 15.00.
Poliklinikka sijaitsee p-kerroksessa.

Ajanvaraus- ja lähetetiedustelut sekä hoitoon liittyvät asiat ma - pe klo 8-15 takaisinsoittonumero: p. 019-4587 4640

Ylilääkäri: Terttu Heikinheimo-Connell
Osastoryhmän päällikkö: Reija Ekdal
Osastonhoitaja: Nina Pietilä
 
Potilas tulee neurologian poliklinikalle lähetteellä, kun hänellä on neurologisia oireita. Neurologian erikoisalaan kuuluvat hermoston eli aivojen, selkäytimen, ääreishermojen sekä lihasten sairauksien selvittely. Lähetteen potilas saa terveyskeskuksen, yksityisen lääkäriaseman, muun sairaalan tai laitoksen lääkäriltä. Lähetteen perusteella neurologian ylilääkäri arvioi neurologin vastaanoton kiireellisyyden. Aika lähetteen saapumisesta ensikäyntiin neurologin vastaanotolla vaihtelee viikoista kuukausiin potilaan oireiden ja poliklinikan jonotilanteen mukaan.

Neurologian tekemän tutkimuksen ja haastattelun perusteella potilaalle määrätään tarvittaessa jatkotutkimuksia. Mikäli tutkimuksien jälkeen potilaalla todetaan neurologinen sairaus, hän jää poliklinikan säännölliseen seurantaan.

Neurologiset sairaudet ovat usein pitkäaikaissairauksia, joiden varsinaista perussyytä ei tunneta eikä näin ollen myöskään parantavaa hoitoa ole ja ennusteen laatiminen sairauden kulusta on hyvin vaikeaa. Pitkäaikaissairaus muuttaa paitsi potilaan omaa myös merkittävästi tämän läheisten ihmisten elämää. Neurologian poliklinikan hoitotyön tavoitteena on antaa potilaalle tietoa ja tukea, miten oppia elämään sairautensa kanssa ja selviytyä neurologisen sairauden aiheuttamasta muuttuneesta tilanteesta.

Neurologian poliklinikalla ei ole päivystystä. Päivystystapauksissa ottakaa yhteys päivystyspoliklinikkaan.

Palautetta toiminnastamme toivomme teidän lähettävän
Palaute-linkin kautta.