Siirry pääsisältöön

Verkkokalvokirurgian yksikkö, Silmä-korvasairaala

Asiasanat:
  • Silmä-korvasairaala
  • silmäsairaudet
  • kirurgia

Verkkokalvokirurgian yksikkö on päivystyspoliklinikan lisäksi Silmä-korvasairaalan ainoa jatkuvasti avoinna oleva yksikkö. 

Verkkokalvokirurgian yksikössämme on 10 potilaspaikan vuodeosasto sekä oman erityisosaamisalueemme ajanvarauspoliklinikkavastaanotot.
 
Erityisosaamisalueeseemme kuuluu pääasiallisesti lasiais- ja verkkokalvokirurgia eli toimintamme on painottunut silmän takaosakirurgiaan. Yksikössämme hoidetaan lisäksi valtakunnallisesti silmän säästävää sädehoitoa tarvitsevat silmäsyöpäpotilaat.

Hoidamme myös keskitetysti, ainoana yksikkönä Suomessa, kiireellisten verkkokalvon irtaumapotilaiden verkkokalvon kiinnitysleikkaukset viikonloppuisin. 

Viikonloppuisin hoidamme myös päivä- ja viikko-osastoilta siirtyvät potilaat sekä vuodeosastohoitoa tarvitsevat päivystyspotilaat. Lasten- ja karsastusyksikön ollessa suljettuna, hoidamme myös silmälapsipotilaita yöaikaan ja viikonloppuisin.
 
Silmän takaosakirurgiset leikkaukset ovat yleensä pitkäkestoisia, keskimäärin 1,5 - 2,5 tuntia kestäviä, erityistä tarkkuutta vaativia mikroskooppileikkauksia. Lyhytjälkihoitoinen kirurgiamme on yhä enenevässä määrin siirtymässä päiväkirurgiseen suuntaan. Keskimääräinen hoitoaikamme on 1,4 vuorokautta.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?