Siirry pääsisältöön

Dialyysiopetuskeskus, Kirurginen sairaala

Dialyysiopetuskeskuksessa koulutamme dialyysipotilaita kotidialyysihoitomuotoihin sekä ulkoistetussa hemodialyysisatelliittiykikössä asiointiin.

Yhteydenotot

Dialyysiopetuskeskuksessa toiminnastamme vastaa dialyysihoitoon hyvin perehtynyt henkilökuntamme. Omaiset ovat tervetulleita tutustumaan osastoomme ja dialyysihoitoon. Vierailuajat sopimuksen mukaan. Dialyysiopetuskeskuksemme kotitoiminnat, kotihemodialyysiyksikkö ja peritoneaalidialyysiyksikkö sijaitsevat Meilahden kolmiosairaalassa, Dialyysikoulutusosasto Kirurgisessa sairaalassa. 

Kotihemodialyysiyksikkö

Kotihemodialyysiyksikössa koulutamme potilaitamme suorittamaan hemodialyysihoitonsa kotona ja huolehdimme heidän jatkohoidostaan. Tarjoamme kotihemodialyysin koulutus- ja päivystyspalveluita myös muihin keskussairaalapiireihin. Yksikkömme on auki maanantaista perjantaihin.

Peritoneaalidialyysiyksikö

Peritoneaalidialyysiyksikössä vastaamme peritoneaalidialyysipotilaiden hoidon organisoinnista, suunnittelusta, potilaiden perehdyttämisestä, käytännön toteuttamisesta ja seurannasta. Mikäli potilas tarvitsee muussa sairaalassa tai hoitopaikassa tutkimuksia tai hoitoa, yksikkömme koordinoi dialyysihoidon toteuttamisen. Henkilökuntamme kouluttaa kotisairaanhoitajia, omaisia ja terveyskeskuksen henkilökuntaa hoitamaan silloin, kun potilas itse ei selviä dialyysihoidosta. Yksikkömme on auki maanantaista perjantaihin.
 

Dialyysikoulutusosasto

Dialyysikoulutusosastolla hoidamme munuaisten kroonista vajaatoimintaa sairastavia potilaita. Annamme hoitoa kolme kertaa viikossa ja se kestää noin 4-5 tuntia kerrallaan. Dialyysikoulutusosasto vastaa omatoimiseen hemodialyysiin koulutettavien potilaiden opetuksesta. Koulutuksen jälkeen potilaalla on mahdollisuus siirtyä dialyysisatelliittiin. Osastollamme on yhteensä 10 dialyysipaikkaa kahdessa vuorossa. Yksikössämme on toimintaa arkisin klo 8-21. 

 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.