Siirry pääsisältöön

Kellokosken sairaala

Ohkolantie 10, Kellokoski
Puhelinvaihde:
09 2716 1
Aulapalvelut ja vahtimestarit:
050 427 7066

Käyntiosoite

Kellokosken sairaala
Ohkolantie 10
Kellokoski

Postiosoite

PL 198
HUS 00029

Kellokosken sairaala on Ohkolan kiinteistössä toimiva psykiatrinen sairaala.

Muodostimme vuonna 2015 Kellokosken sairaalaan tehostetun osastohoidon ja oikeuspsykiatrian (TEOPSY) yksikkömme, osana HUSin Psykiatrian psykoosien ja oikeuspsykiatrian linjaa. TEOPSY sisältää kuusi suljettua ja yhden avoimen osaston sekä Helsingissä Auroran sairaala-alueella sijaitsevan oikeuspsykiatrian poliklinikan. TEOPSYllä on yhteensä 120 potilaspaikkaa ja ne sijaitsevat Ohkolan sairaalakiinteistössä lähellä Kellokosken kylää.

Osastoillamme hoidetaan THL:n hoitoon määräämiä syyntakeettomana tuomitsematta jätettyjä oikeuspsykiatrisia potilaita Hyksin lähes kaksi miljoonaa ihmistä käsittävältä ERVA-alueelta, sekä haasteellista väkivalta-, itsetuho- ja pitkittynyttä psykoosiproblematiikkaa omaavia potilaita. Lisäksi teemme osastoillamme oikeuden määräämiä mielentilatutkimuksia sekä väkivaltariskiarvioita.

Oikeuspsykiatrian poliklinikallamme tarjoamme avohoitokontaktin valvonta-ajalla oleville oikeuspsykiatrisille potilaille ja myös muille poikkeuksellisen haasteellisille avohoitopotilaille.

Yhteistä yksikön potilaille riippumatta siitä, onko kyseessä varsinainen THL:n hoitoon määräämä oikeuspsykiatrinen potilas vai vaikeaoireinen potilas, on psykoottisuus usein yhdistyneenä persoonallisuushäiriöön (esim. antisosiaalisuus tai epävakaus) ja päihdeongelmaan. Tämä edellyttää kaikkia potilaita palvelevia kliinisiä taitoja, ymmärrystä juridiikasta ja rakenteellisia puitteita, jotka huomioivat niin turvallisuuden kuin terapeuttiset tarpeetkin.

 

Rajoitamme vierailuja HUSin sairaaloihin koronaviruksen vuoksi.

Lue vierailuohjeet täältä

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Toimi näin, jos epäilet koronavirustartuntaa.

Lue ohjeet täältä

Opas potilaalle

Opas potilaalle -sivulta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin ennen hoitoa, hoidossa ollessasi ja hoidon jälkeisenä aikana.

Opas potilaalle -sivulle

Toimipiste

Osasto P10

Kellokosken sairaalan osasto P10 on vakauttavan hoidon oikeuspsykiatrinen tutkimus- ja hoito-osasto.

Osasto P20

Kellokosken sairaalan osasto P20 on vakauttavan hoidon osasto.

Osasto P30

Kellokosken sairaalan osasto P30 on kuntouttavan oikeuspsykiatrisen hoidon osasto.

Osasto P40

Kellokosken sairaalan osasto P40 on vakauttavan hoidon osasto.