Siirry pääsisältöön

Uniapneapoliklinikka, Iho- ja allergiasairaala

Asiasanat:
  • uniapnea
  • iho- ja allergiasairaala
  • kotona tehtävä suppea unirekisteröinti (yöpolygrafia)

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Iho- ja allergiasairaala
Meilahdentie 2
Helsinki

Postiosoite

PL 160
00029 HUS

Uniapneapoliklinikalla on käytössä takaisinsoittopalvelu. Kuuntelethan tarkkaan etenemisohjeita. Viikonloppuina ja arkipyhinä soittopyyntöjä ei oteta vastaan. Soittopyyntöihin pyritään vastamaan saman päivän aikana.

Puhelin, Uniapneapoliklinikalla on käytössä takaisinsoittopalvelu. Kuuntelethan tarkkaan etenemisohjeita. Viikonloppuina ja arkipyhinä soittopyyntöjä ei oteta vastaan. Soittopyyntöihin pyritään vastamaan saman päivän aikana.: 09 471 86381.
ma–pe 7.00–11.00

Uniapneapoliklinikalla tutkimme ja hoidamme helsinkiläisten aikuisten uniapneaa.

Uniapneaa epäiltäessä sinulle tehdään perustutkimukset ensin perusterveydenhuollossa (terveyskeskus tai yksityissektori), ja jos siellä todetaan hoitoa edellyttävä uniapnea tai lisäselvitykset ovat tarpeellisia, saat lähetteen Unipoliklinikalle.

Tavanomaiset potilasryhmät meillä ovat vähintään keskivaikeaa uniapneaa sairastavat, joille harkitaan ylipainelaitehoidon (CPAP) aloitusta. Erityisen vaativan ryhmän muodostavat päiväväsymyksestä kärsivät ja ammattinsa vuoksi erityisasemassa olevat potilaat. Uniapneapoliklinikan unilaboratoriossa teemme diagnostisina selvityksinä suppeampia unirekisteröintejä (suppea yöpolygrafia) sekä sairaalassa että kotona ja lisäksi laajempia unirekisteröintejä (polysomnografia) sekä sairaalassa että kotona. Tutkimuksien avulla selvitämme unenaikaisia häiriöitä, mm. hengityskatkoksia eli uniapneaa.

Uniapneapoliklinikalla hoidossa olevien potilaiden CPAP-tarvikkeiden jakelu

Sairaalastamme luovutetaan yksi maski, ilmaletku sekä kostutinsäiliö kerran vuodessa sairaalamme voimassa olevan maskivalikoiman mukaisesti. 
 
Tarvikejakelu toimii ilman ajanvarausta

Iho- ja allergiasairaalan Uniapneapoliklinikalla, 4. krs.:
ma-to klo 8-15.30
pe klo 8-14

Iho- ja allergiasairaalan neuvonnassa, 3. krs.:
ma-to klo 15.30-18
pe klo 14-18
 

Sairaalat