Siirry pääsisältöön

Endokrinologia ja parenkyymielinsairaudet

Asiasanat:
  • endokrinologia
  • umpierityssairaudet
  • kirurgia

Hoidamme potilaita endokrinologian ja endokriinisen kirurgian, elinsiirto- ja maksakirurgian sekä nefrologian erikoisaloilla.

Hoitajat katsovat taulua.

Vastaamme valtakunnallisesti aikuispotilaiden munuais-, maksan-, haiman- ja ohutsuolensiirroista.

Endokrinologia on erikoisala, joka tutkii ja hoitaa hormoneja tuottavien elinten sairauksia. Sairaudet voivat johtua hormonien liikatuotannosta tai niiden puutteesta, lisäksi hormoneja tuottavissa kudoksissa voi ilmetä sekä hyvän- että pahanlaatuisia kasvaimia.

Endokriinisessä kirurgiassa hoidetaan hormoneja tuottavien elinten sairauksia kirurgisesti. Yleinen toimenpide on esimerkiksi kilpirauhasleikkaus.

Parenkyymielimiin kuuluvat muun muassa munuainen, lisämunuainen, maksa, perna, haima.
 

Toimipisteet

Vatsakeskuksen yhteisosasto M13 ja VARKO-yksikkö

HUS Vatsakeskuksen yhteisosaston M13 kokonaisuuteen Tornisairaalassa kuuluu 15 paikkainen monierikoisalainen kirurginen vuodeosasto sekä 15 paikkainen…

Endokrinologian poliklinikka

Meilahden tornisairaalassa endokrinologialla poliklinikalla tutkimme, hoidamme ja seuraamme umpieritysrauhasten tauteja sairastavia potilaita.

Endokrinologian poliklinikka ja lihavuuspoliklinikka, Lohjan sairaala

Lohjan sairaalan endokrinologian poliklinikalla tutkimme ja hoidamme hormoneja tuottavien elinten sairauksia. Olemme keskittäneet sairaalloisesti…

Sisätautien poliklinikka, Porvoon sairaala

Porvoon sairaalan sisätautien poliklinikalle tulet hoitoon lääkärin lähetteellä. Hoidamme poliklinikalla erilaisten sisätautien potilaita.